Het jaaroverzicht van TV-Visie: november 2007

zondag 30 december 2007

Al meer dan 2 jaar online, meer dan 18000 artikelen in de database en steeds meer Vlamingen n Nederlanders die ons weten te vinden. TV-Visie is in 2007 enorm gegroeid en daar zijn we fier op. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna is afgelopen. Vandaag: november 2007.

De t

elevisiewereld heeft het hard te verduren in november. Zo wordt VT4-omroepster Vronique De Kock aangevallen terwijl ze aan het werk is. Later blijkt het een promotiestunt te zijn. In het En-programma 'De Bedenkers' ruzien kandidaten om speculaaspasta en VTM krijgt een zware boete wegens het overtreden van de reclameregels.

VT4 gaat in het programma 'De Jeugd van Tegenwoordig' zijn boekje te buiten. Het publiek kan een bepaalde scne niet appreciren. Maar het is niet allemaal kommer en kwel in Zaventem. Zo keert topkok Wout Bru speciaal voor VT4 terug naar Vlaanderen. De zender gaat meteen op zoek naar publiek voor de nieuwe show. En ook Felice is terug. Samen met Ann Van Elsen zal hij in 2008 een nieuwe talentenjacht voor VT4 presenteren.

De regeringsonderhandelingen duren ondertussen verder. Dat inspireert jongerenzender JIM tot een ludieke actie en ook de look van de zender wordt aangepast aan het politieke gekibbel. En een VRT-journaliste krijgt lik op stuk van een SP.a-lid na enkele kritische vragen.

Het rommelt in november ook op vlak van digitale televisie. Belgacom en Telenet, de twee grootste aanbieders, ruzien als nooit tevoren. De telecomreus uit Mechelen laat zich echter niet afschrikken door de concurrentie en bereikt eindelijk een akkoord met Interkabel, het kabelbedrijf van de zuivere intercommunales. Belgacom TV is dan weer trots op de kaap van 250.000 abonnees dat het in november 2007 bereikt.

Ook op voetbalgebied is er heel wat te doen. Belgacom is niet opgezet met de lange samenvattingen die En uitzendt in 'Studio 1'. Abonnees laten dan weer hun ongenoegen blijken over het aanbod van '11', de voetbalzender van Belgacom. In 2008 wordt er weer geboden voor de rechten van de Belgische competitie. Telenet stelt voor om de rechten te delen met de concurrentie indien dat nodig zou blijken.

Ook nieuws op showbizz-gebied. Antwerpen wint 'De Provincieshow' van En en in Metropolis gaat de langverwachte film 'Vermist', mede geproduceerd door VT4 n met Stan Van Samang, in premire. Het programma dat Stan definitief tot een ster maakte, 'Steracteur Sterartiest', begint ook weer. En En weet nu eindelijk dat hun populaire spel 'De Thuisploeg' gn plagiaat is.

'Sterren op het Ijs' gaat ondertussen zijn laatste weken in. En het wordt, in de letterlijke zin, een heuse afvalrace. Zowel Greet Rouffaer als Anneleen Ligeois verlaten gehavend het strijdperk. Dean en Katrine weten kort daarop dat zij de finale van het populaire programma zullen schaatsen.

Nieuwsblad-journaliste Annelies Rutten zegeviert ondertussen in 'De Slimste Mens ter Wereld'. Verrassend nieuws uit Eurosong-hoek ook. Geena Lisa zal niet jureren, maar zlf deelnemen en hiermee doet ze een gooi naar een ticket voor d liedjeskermis van het jaar. Benieuwd of haar zangprestatie zal kunnen bekroond worden met een MIA...

Beleidsnieuws dan. Mediadirecteur Wim Vanseveren stapt op bij de openbare omroep. Een echte reden voor zijn vertrek wordt niet opgegeven, maar de oorzaak zou onvrede zijn met de huidige structuur van de VRT. En er zijn nog zekerheden: de langverwachte 'cultuurdelta' gaat in 2008 echt van start. En rots in de branding van 'Het Journaal', Martine Tanghe, krijgt eindelijk een eigen programma op En. Bij de commercile zenders wordt in november vooral gefeest bij kinderkanaal Nickelodeon. Het ziet zijn marktaandeel in Belgi fors stijgen.

In november 2007 gebeurt ook heel wat met mensen. Zo wordt Jo De Poorter een tijdlang afgeperst, maar daar komt gelukkig een einde aan. Bart en Katrijn, uit de allereerste Vlaamse 'Big Brother'-reeks ooit, kondigen aan dat ze uit elkaar gaan. Nieuwsanker Annelies Van Herck bevalt dan weer van een flinke zoon.

En tot slot nog transfernieuws. 'Terzake' krijgt versterking van VTM-journalist Karl Leenkneght en sportjournalist Philippe Maertens wordt mediachef bij de Kazachse wielerploeg Astana.

Maandag: december 2007

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers