Het Jaaroverzicht van TV-Visie: mei 2010

vrijdag 24 december 2010

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2010 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag: mei 2010!

Mei 2010 stond voor een groot deel in het teken van het Eurovisie Songfestival in Oslo. De verwachtingen waren meteen hoog gespannen toen Tom, als eerste Belg in jaren, doorstootte naar de finale. In die grote finale behaalde Tom een zesde plaats. Zonder enkele vermaledijde Oostbloklanden was hij ongetwijfeld nog enkele plaatsen hoger geëindigd. Hoe dan ook was Vlaanderen enorm trots op de prestatie van de Eekloonaar. En dat net nu de VRT voor het eerst het festival liet becommentariëren vanuit Brussel!


Er was trouwens nog een talentenjacht bezig die in mei haar hoogtepunt bereikte. En daarin ging Louis ‘Mega Toby’ Talpe met de hoofdprijs aan de haal. Luciano won dan weer ‘Move Like Michael Jackson’ op VT4.

Bij de VRT ging het er in mei minder goed aan toe. De besparingsmaatregelen zorgden ervoor dat de vakbonden hun kanonnen in stelling brachten. Toch leek een staking onafwendbaar nu de gesprekken met de directie niet veel hadden opgeleverd. De VRT zat ondertussen ook verveeld met een muzikant, die ooit voor Ketnet werkte en nu beschuldigd werd van pedofiele feiten.

Tom Waes kreeg in mei plots een golf van aandacht over zich heen toen hij plots schlagerzanger werd en de hitlijsten bestormde. Katja Retsin kwam in een heuse mediastorm terecht. Het kwam zelfs zover dat ze zich publiekelijk excuseerde. En bij vtm zullen sommige medewerkers opgelaten hebben gezucht, toen bleek dat Goedele Liekens terugkeerde naar de Medialaan.

Siegfried Bracke trok de deur van de VRT achter zich dicht en begon aan een nieuw leven als politicus bij de N-VA. Professor Rik Torfs werd dan weer gestrikt door CD&V. Door het vertrek van Bracke moest Phara haar voorgenomen loopbaanonderbreking nog wat uitstellen. Er moesten namelijk nog verkiezingsprogramma’s gemaakt worden. De VRT-vakbonden dachten er echter over na om die uitzendingen te boycotten uit protest tegen de besparingen van de omroep. Ook bij ‘F.C. De Kampioenen’ zorgden de verkiezingsuitzendingen voor verwarring.

‘Mijn Restaurant!’ draaide intussen op volle toeren. Het Mechelse duo Jeroen en Isaura moest als eerste de deuren sluiten. Ornelis en Rogiers begonnen prompt zelf een restaurant in Gent. De winnaar van vorig jaar, restaurant Dell’Anno uit Kortrijk sloot dan weer de deuren na een frauduleuze overname. Peter Goossens heeft gelukkig nog een succesvol restaurant, maar in mei kondigde hij de geboorte aan van een eigen kookzender.

Dat de horeca hard werken is weet onderhand iedereen. Dus zal de stiel wel niet aan Nicolas Pfaff besteed zijn. Hij deed weer een straffe uitspraak. Over doppers dan nog wel. Was hij wat ouder geweest je zou hem een ‘Benidorm Bastard’ kunnen noemen. Die Vlaamse comedyreeks bleek een internationaal succesverhaal.

Studio A en vtm maakten bekend dat actrice Vicky Versavel uit ‘Familie’ werd geschreven. En in ‘Thuis’ verloor Herman de strijd tegen kanker. En dat ‘Thuis’ leeft in Vlaanderen was weer overduidelijk op de jaarlijkse fandag van het programma.

Jan Wauters, icoon van de Vlaamse sportjournalistiek, werd onwel tijdens een opname van ‘Phara’. Hij zou in juni overlijden.

Zaterdag: juni 2010


DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2010

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (VTM)

In Sint-Andries Brugge gaat Axel meeleven met mensen die lijden aan jongdementie. Hij bevindt zich te midden van leeftijdsgenoten en ziet hoe meedogenloos de ziekte hen verandert. Het wordt een hartverscheurend, maar tegelijkertijd ook hartverwarmend en uiterst persoonlijk verhaal voor Axel, aangezien ook zijn eigen moeder aan dementie lijdt.

'Axel Gaat Binnen', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:50
    Thuis
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 23:10
    Mjólk
    07:30
    Ketnet Junior
  • 20:50
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 23:55
    Familie
    05:25
    Geen uitzending
  • 23:10
    vier-nul
    03:20
    Geen uitzending
  • 23:15
    Emergence
    08:40
    Geen uitzending
  • 23:55
    Walker, Texas Ranger
    08:45
    Geen uitzending
  • 23:35
    Married ... With Children
    16:40
    Baywatch
  • 23:35
    Keeping Up Appearances
    02:00
    Geen uitzending
  • 23:55
    De Tafel van Gert
    04:50
    Geen uitzending
  • 23:45
    Friends
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:55
    Scorpion
    02:25
    Sydney Harbour Force
  • 23:40
    Love Island
    02:00
    Geen uitzending
  • 23:35
    FBI
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:55
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 23:36
    Het appartement
    06:00
    Lovely Day
  • 23:35
    Sarah's Sweet Table
  • 23:20
    Belga Sport
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 23:55
    Murdoch Mysteries
    02:20
    DCI Banks
  • 23:51
    Op1
    02:17
    NOS Journaal
  • 23:50
    De Nachtzoen
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 22:56
    Louis Theroux
    02:16
    Sophie & Jeroen