Het Jaaroverzicht van TV-Visie: maart 2010

woensdag 22 december 2010

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2010 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag: maart 2010!

Maart is sinds enige tijd traditioneel de maand van de Vlaamse Televisie Sterren. Dit jaar werd productiehuis Woestijnvis de grote slokop van de Vlaamse tv-prijzen. En nog meer heuglijk nieuws, want Eén maakte eindelijk bekend welk liedje Tom Dice in Oslo zou gaan zingen.


Chris Dusauchoit was dan weer zo zot van zijn Maya Detiège dat hij haar op MNM prompt ten huwelijk vroeg. En ook Bruno Wyndaele smeedde huwelijksplannen. Met vtm weliswaar, dat mogelijk zijn nieuwe werkgever ging worden. Lang moest Vlaanderen niet op een ja-woord wachten. En ja, ook zelfuitgeroepen diva Goedele Liekens keerde dus terug naar de oude stal. Sanoma-baas Aimé Van Hecke probeerde de terugkeer van 'zijn' Goedele naar vtm eerst nog te ontkennen.

Bij de VRT ging het intussen van kwaad naar erger. Er zou vooral worden bespaard op programma's en... personeel. Ondermeer het Belgisch voetbal zou opgeofferd worden. De vakbonden van de openbare omroep lieten al snel van zich horen. De vraag om zéker niet te besparen op het muziekaanbod klonk ook luid. Gezien de opmerkingen van de bonden eerst in dovemansoren vielen, zetten ze hun eisen kracht bij met prikacties.

Het derde seizoen van 'Mijn Restaurant!' kende een turbulente start. Zo had het Halse duo Ludovic en Jurgen een taalrel te pakken. En werd het Oost-Vlaamse koppel Catherine en Inge door hun aanhoudend geruzie uit de wedstrijd gegooid. Gelukkig voor Aalst werd de wedstrijd verder gezet met een nieuw duo: Karel en Ken. De winnaars van de vorige editie van 'Mijn Restaurant!' zetten dan weer een definitief punt achter hun turbulente relatie.

Op 2BE startte een klein, maar fijn programma dat in de komende maanden de wereld zou veroveren. Studio 100 is al langer actief in een groot deel van de wereld, maar trok nu ook naar Amerika met de successoap 'Het Huis Anubis'. Ook VT4 boekte internationaal succes met 'Vermist'. Ook productiehuis Sultan Sushi ging internationaal.

Topcrimi 'Witse' op Eén, kreeg dan weer veel kritiek op de trailers die het uitzond. VT4 startte in maart met de danswedstrijd 'Move Like Michael Jackson'. En dierenrechtenorganisatie Gaia nam het VT4-succes 'Komen Eten' onder vuur. Q-dj Kürt Rogiers hing in maart rond in een draaiende studio en hij liet zich daar prompt tatoeëren.

En dan is er weer dat verwelkomen en afscheid nemen. Ann Van Elsen verwelkomde June. En Evi Hanssen bleek in blijde verwachting. Jürgen Verstrepen verwelkomde Margriet Hermans als nieuwe co-presentatrice op GUNKtv. Gelukkig was DAT avontuur geen lang leven beschoren. Phara de Aguirre kondigde een loopbaanonderbreking aan en Erwin Provoost werd benoemd tot nieuw algemeen directeur van Eyeworks België.

Donderdag: april 2010

DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers