Het Jaaroverzicht van TV-Visie: maart 2008

maandag 22 december 2008

2008 is een erg turbulent jaar geweest. De ene politieke crisis volgde de andere op. En ook economisch ging het niet bijster goed. Gelukkig zorgde de televisie n internet voor de nodige ontspanning. 2008 is goed geweest voor TV-Visie. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna voorbij is. Vandaag: maart 2008.

I


n maart was het tv-nieuws nog steeds volledig in de ban van 'Eurosong '08'. Zo kwam kandidate Betty met het nieuws dat ze 'Eurosong' eigenlijk maar een 'wedstrijd van haar voeten' vond. Bart Peeters vond het ook te ver gaan en dacht zelfs aan stoppen. De mannen en vrouwen van Ishtar lieten het niet aan hun hart komen en wonnen de wedstrijd. De finale werd trouwens door bijzonder veel Vlamingen gevolgd. Er waren nog meer winnaars in maart, want Gella Vandecaveye ging met de winst van 'Eeuwige Roem' lopen. Pascal ging dan weer met Phaedra aan de haal. Voor even dan toch...

Maar er was ook slecht nieuws. Zo pakten de donkere wolken samen boven Studio 100. Ook geen al te best nieuws over Ben Crabb, die een tijdje buiten strijd was. Ondertussen werd er bij de Vlaamse Mediamaatschappij ingebroken. Vooral de Q-Music kantoren werden geviseerd. Vtm kreeg nadien het verbod om de beelden van de gijzeling uit te zenden.

Bij VT4 gingen ondertussen 3 nieuwe presentatoren van 'JAM' aan de slag, waaronder een tevreden Eline De Munck. Er werden nog meer vernieuwingen aangekondigd bij VT4, want Goedele werkte volop aan een laatavondversie van 'Recht Van Antwoord'.

Opnieuw slecht nieuws vanop 'Het Journaal'-front. Voor de derde maand op rij hadden ze te kampen met technische problemen. Ze besloten om niet bij de pakken te blijven zitten en lanceerden een noodplan. Bij vtm werd het nieuwe nieuwsprogramma 'Vandaag' ondertussen tijdelijk in de koelkast geplaatst.

Nieuws van een ander kaliber kwam er van het 'Hopla'-front. De makers konden pronken met een nieuw contract in Amerika. Ook Frank en Sabine hadden nieuws, want zij keken voortaan 10 dagen vooruit. Commissaris Witse kwam dan weer met goed n slecht nieuws. Inge Paulussen verliet de serie, maar Viv Van Dingenen nam het van haar over.

In maart werden ook de eerste Vlaamse televisiesterren uitgedeeld. Voor het gala op En werd een uniek presentatieduo bovengehaald. De telenovelle 'Sara' werd trouwens de grote overwinnaar van deze 'Vlaamse Televisiesterren.

Het maart-overzicht sluiten we af met slecht nieuws: Piet Huysentruyt kreeg de woede van GAIA in z'n nek, 'Spring' werd afgevoerd en iemand maakte bekend dat een persoon was gedood tijdens het VT4-programma 'Terra Incognita'.

Dinsdag: april 2008

De leukste man of vrouw van 2008? Stem nu voor de TV-Visie Trofee 2008!

DOSSIER: Het TV-Visie Jaaroverzicht 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Taylor eist dat haar volledige huwelijk op de sociale media te zien zal zijn. Na een van haar agressieve zenuwinzinkingen begint haar bruidegom te twijfelen aan zijn keuze. Ook Sams huwelijk wordt een zootje wanneer haar bruidsmeisjes weglopen van het feest.

'Bridezillas', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers