Het Jaaroverzicht van TV-Visie: juni 2008

dinsdag 23 december 2008

2008 is een erg turbulent jaar geweest. De ene politieke crisis volgde de andere op. En ook economisch ging het niet bijster goed. Gelukkig zorgde de televisie n internet voor de nodige ontspanning. 2008 is goed geweest voor TV-Visie. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna voorbij is. Vandaag: juni 2008.

J


uni is traditioneel een rustige maand op televisievlak aangezien de helft van de omroepen al op zomerritme draait. Toch waren er enkele opmerkelijke feiten te melden het afgelopen jaar.

Vtm zette nog even alles op alles met de grote finale van 'Sterren op de Dansvloer'. Publiekslieveling Anthony won uiteindelijk het pleit.  En ook populaire 'Sara' kende een overweldigende apotheose. Maar daar had vtm dan ook alles aan gedaan. Juni was trouwens nog mr 'Sara'. Zo was er de speciale fandag in Gent n een speciale 'Sara'-bruidsjurk. Minder goed verging het charmezanger Jo Vally. Maar een lucratieve deal met VIJFtv verzachtte de bittere pil.

Juni 2008 kende ook heel wat personeelsverloop in de Vlaamse televisiewereld. Marlne de Wouters hield het bijvoorbeeld voor bekeken bij VIJFtv. En oudgediende Jos Bouveroux stopte als VRT-hoofdredacteur. Luc Van Langenhove volgde dan weer Lena De Meerleer op als Manager VRT Sport.

Ook leed en ontgoocheling in juni. Mark Tijsmans liet zich ontgoocheld uit over de stopzetting van fictiereeks 'Flikken' en VRT-correspondent Tom Van de Weghe werd in China opgepakt en verhoord.

Voor de VRT was het al helemaal geen goeie maand. Erst verbaasde En vriend en vijand met een metamorfose van het zomerschema. Vervolgens bracht een artikel in Dag Allemaal de omroep in verlegenheid en kwam de VRT in nauwe schoentjes terecht. Ook de Vlaamse Televisie Academie kreeg slecht nieuws te verwerken.

De soap rond de toewijzing van het nieuwe voetbalcontract bleef ook duren in juni. Telenet dreigde zelfs met een gerechtelijke procedure. Er was echter ook positief sportnieuws. De Vlaamse Media Maatschappij verlengde het contract met de KBWB n de Ronde van Frankrijk zou door En voor het eerst in HD uitgezonden worden.

Tot slot nog nieuws uit digitale hoek: Telenet kreeg eindelijk groen licht voor de overname van Interkabel. Alfacam ging via EXQI Sport de tweede voetbalklasse uitzenden en Vitaya lanceerde een eigen digitale teletekst.

Vrijdag: juli 2008

DOSSIER: Het TV-Visie Jaaroverzicht 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers