Het Jaaroverzicht van TV-Visie: februari 2010

dinsdag 21 december 2010

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2010 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag: februari 2010!

Wanneer je het zo bekijkt lijkt februari wel dé maand van 2010 waarin we veel afscheid hebben moeten nemen. Jan Smekens hield het bijvoorbeeld voor bekeken als baas bij EXQI. Maar, veel erger: Bob Davidse zal nooit meer van Vrolijke Vrienden doen. vtm nam dan weer definitief afscheid van de succescomedy 'Lili en Marleen'.


En het is nog niet gedaan. Zo kondigde Francesca Vanthielen haar afscheid van 'Aspe' aan. Jolien uit 'Hart voor Mekaar' verloor de oneerlijke strijd tegen kanker.

En bijna moesten we in februari ook afscheid nemen van Jo De Poorter die een ongeval kreeg in Thailand. Hij kwam er gelukkig met de schrik vanaf. Ook Hans Otten haalde opgelucht adem toen bleek dat hij 'maar' acht dagen gevangenis met uitstel kreeg. Eveline Hoste kreeg dan weer 'zogezegd' een 'wreed accident'.

Je zou bijna depri worden van al dit droeve nieuws. Gelukkig was er ook heuglijk (media)nieuws te melden. Zo werd (eindelijk) de nieuwe zender Exqi Plus boven de doopvont gehouden. De openingsshow had helaas weinig om het lijf en al meteen op de tweede dag ging het grondig fout. De kroniek van een aangekondigde dood was ingezet. Zenderbaas Gabriël (Fé) Fehervari besloot ook om de aangekondigde sitcom (dé nieuwe 'F.C. De Kampioenen') 'Kiekens' voorlopig in de koelkast te laten.

In Vilvoorde werd na een grondige evaluatie besloten om het geflopte 'Hit the Road' geen tweede seizoen te gunnen. Luc Appermont kondigde dan weer een comeback op televisie aan. Helaas is daar tot op heden weinig of niks van te merken. Misschien kan hij bij MENT TV terecht? Daar boden ze één gelukkige winnaar in februari alvast een heuse facelift aan.

In februari 2010 veranderde ook een en ander. Zo werd Brigitte Vermeersch de nieuwe woordvoerster van de VRT. En het nieuwe beleidsplan van de omroep werd goedgekeurd. 'Telefacts' kreeg een nieuw elan. En VT4 blijft de Superprestige veldrijden uitzenden tot 2014.

De Vlaamse Christophe werd winnaar van de vtm-talentenjacht 'My Name is Michael'. In Nederland heerste verontwaardiging wanneer bleek dat Sieneke werd afgevaardigd voor het Eurovisiesongfestival. Ondertussen weten we allemaal hoe dat is afgelopen...

Tot slot zagen we nog hoe dé opwarmer der opwarmers, Jo met de Banjo, zijn collega Sven De Leijer op de knieën kreeg.

Woensdag: maart 2010


Lees ook:
Het Jaaroverzicht van TV-Visie: januari 2010

DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' - Will Halstead (foto: VTM - © DPG Media 2020)

April is gewond geraakt bij een schietpartij voor de ingang van het ziekenhuis. Natalie moet een keizersnede uitvoeren op een pas overleden vrouw. Will keert terug naar Chicago. Connor en Ava wonen samen een gala-avond bij om de opening van het nieuwe operatiekwartier te vieren.

'Chicago Med', om 22.30 uur op VTM.

Dossiers