Het jaaroverzicht van TV-Visie: december 2011

zaterdag 31 december 2011

Het aftellen is begonnen! Nog enkele uren te gaan en 2011 is helemaal voorbij. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie (ont)spanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dag van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Dit was december 2011!

Heuglijk nieuws om te beginnen dit keer. Jeroen Meus had babynieuws te vertellen. Net als Ben Roelants, overigens. Tanja Dexters won ‘Expeditie Robinson‘ én Jacky Lafon kondigde aan dat ze binnenkort minder in ‘Familie’ zou te zien zijn. Doe daarbij nog het eindelijke stoppen van ‘De Pfaffs’ en de maand kon al direct niet meer stuk.


Maar alle gekheid op een stokje: er gebeurde ook écht nog iets in december. Zo bijvoorbeeld bij de regionale zenders, want hen stond het water aan de lippen. Gelukkig kon Minister van Media Ingrid Lieten enige redding brengen. Ook bij de Vlaamse Media Maatschappij werd gesaneerd. 19 mensen verloren er hun job. En bij facilitair bedrijf Alfacam werd dan weer aan ‘optimalisatie van de organisatie’ gedaan.

Veel ‘stoppen’ ook in december. Vtm besloot te stoppen met de late nieuwsuitzending. Brigitte Vermeersch stopte als woordvoerster van de VRT en Jurgen Minnebo stopte als adjunct-netmanager van Canvas. De VMMa kondigde vrij snel na dat nieuws aan dat hij de vtm-rangen kwam vervoegen. En drie tenoren van Eén kondigden hun vertrek bij de zender aan… naar VT4. Marc Degryse moest dan weer stoppen als voetbalanalist.

En nog meer ‘stoppen’… Pol Van den Driessche stopte (weer) als journalist en koos ditmaal voor de N–VA. De benefietactie ‘Music for Life’ stopte definitief, maar zamelde eerst nog een recordbedrag in. De VRT kondigde wel een nieuwe actie aan voor volgend jaar. Op vtm kon de vermoedelijk allerlaatste finale ooi van ‘Mijn Restaurant’ een pak minder kijkers boeien dan anders. Het duo dat in die finale de duimen moest leggen, kondigde wel snel aan dat het een nieuwe zaak ging openen.

Hét auwch-moment van december 2011 kwam ongetwijfeld van Marcel Vanthilt tijdens de presentatie van de MIA’s. Hij en de VRT verontschuldigden zich uitvoerig. En ook Ketnet kreeg het aan de stok. Met een verontwaardigde moeder zowaar…

En dan was er de nationale staking. Eerst was er twijfel of de openbare omroep wel zou meedoen, maar besloot uiteindelijk om dat toch te doen. Toch besloot de VRT om sneller dan voorzien weer aan de slag te gaan. De omroep sloot zelfs nieuwe contracten af met enkele schermgezichten. En Witse werd ereburger van de stad Halle.

Net na Kerst, tot slot, heerste grote verslagenheid bij de nieuwsredactie van de VRT door het plotse overlijden van hun collega Bruno Huygebaert.

En daarmee is 2011 helemaal rond. Het is een spannend, ontroerend, grappig, maar soms ook moeilijk en triest jaar geweest. Kortom alle emoties die er ook maar bestaan, hebben we weer beleefd het afgelopen jaar.

Morgen, zondag 1 januari 2012, kijken we nog één keer terug naar de leukste filmpjes van afgelopen jaar. En daarna zijn we er helemaal klaar voor. Want ook in 2012 belooft TV-Visie er te zijn als referentie voor… méér tv!

De voltallige redactie van TV-Visie wenst je een prettig eindejaar en een gelukkig en succesvol 2012!

Nog één keer je eigen stempel drukken op 2011? Stem dan NU voor de TV-Visie Trofee 2011!


Lees ook:
Het jaaroverzicht van TV-Visie: januari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: februari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: maart 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: april 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: mei 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: juni 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: juli 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: augustus 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: september 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: november 2011

DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers