Het jaaroverzicht van TV-Visie: december 2010

vrijdag 31 december 2010

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2010 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag: december 2010!

In december was er vooral heel wat opschudding op en rond het televisiescherm. Zo zal Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans zich zijn deelname aan 'De Pappenheimers' nog lang herinneren. En Yves Leterme liet zich weer van zijn meest gedreven kant zien in 'De Zevende Dag', tot grote ergernis van interviewer Ivan De Vadder, zo bleek. Het doorgaans erg brave 'Man Bijt Hond' kwam zowaar onder vuur te liggen en werd beschuldigd van discriminerende boodschappen. Maar het grootste drama gebeurde ongetwijfeld in Duitsland, waar een stuntman tijdens de liveshow 'Wetten Dass?' zwaar ten val kwam.


Nogmaals nieuws ook over de besparingen bij de VRT. De muzikale vrijdagavondshow 'Peter Live' werd geschrapt wegens... te duur. De besparingen lieten zich ook voelen in het nieuwe voorjaarsschema van Eén. En dat terwijl mediaminister Ingrid Lieten luidop dacht aan een derde VRT-net. Misschien kunnen ze dat derde kanaal vullen met herhalingen van 'F.C. De Kampioenen', nu die serie voltooid verleden tijd is? De acteurs namen alvast afscheid van de serie door samen met de cast van 'Thuis' een liedje te zingen. Lekker vals. Zoals het hoort.

Iemand die de bui bij de VRT zag hangen en eieren voor zijn geld koos was Canvas-netmanager Jan Stevens. Hij besloot 'het huis van vertrouwen' te verlaten. Directeur marktstrategie Mark Coenen werd aangesteld als zijn opvolger.

Het zat de VRT overigens écht niet mee in december. Zo moest Eén met hand en tand ontkennen dat het erover dacht om 'De Rode Loper' te schrappen, kreeg de zender een boete voor teveel reclame in 'Villa Vanthilt' en verloor de nieuwsdienst zelfstandig financieel expert Paul D'Hoore aan vtm. 't Was me het maandje wel. Toch één lichtpuntje in deze donkere dagen was de Ha van Humo voor 'De School van Lukaku'.

Ook aan de Medialaan gebeurde een en ander. Zo maakte Vitaya het vertrek bekend van haar CEO nu de overname van de zender door de VMMa afgerond is. Hoewel de broeksriem in Vilvoorde niet meteen moet aangehaald worden besloten ze bij vtm toch om vanaf 2011 geen aflevering van 'Familie' meer uit te zenden op zaterdag. Ze dachten daarnaast zelfs aan uitbreiding van het zendgebied om zich te wapenen tegen eventuele nieuwe concurrentie.

Feest overigens bij VT4, want daar kondigden ze trots aan dat ze de nieuwe eigenaar waren geworden van de rechten op de Formule 1. Dat ze ook (opnieuw) beboet werden voor een overtreding op de reclamewet namen ze er zelfs graag bij. Ook Studio Brussel mocht een feestje bouwen. Hun jaarlijkse Music for Life-actie haalde een recordbedrag op. Ten huize Molnar zal minder gelachen worden aan de feestdis. Want Franks vrouwlief Jess Donckers werd nu ook bij GUNKtv de deur gewezen.

We moesten in december ook afscheid nemen van Bart Verbeeck, een deelnemer aan ‘Hart voor Mekaar’ (vtm) die de strijd tegen zijn ziekte verloor. Journalist Stefan Van Loock trok de deur van het zieltogende Exqi achter zich dicht. En Nederland stond (heel even) in rep en roer toen SBS 6 besloot om niet langer ‘The Bold and the Beautiful’ op het scherm te brengen. Het leed was echter vlug vergeten toen concurrent RTL 8 aankondigde dat het de rechten had overgenomen.

Dit was het jaar 2010, zoals TV-Visie het beleefd heeft. Wij kijken uit naar 2011 en hopen op een al even boeiend en nieuwsrijk jaar. Namens de hele redactie: een spetterend, succesvol en dolgelukkig 2011 vol… méér tv!

Zaterdag 1 januari 2011: het jaar in filmpjes, als toemaatje.


DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2010

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 17:05
    Witse
    07:55
    Journaallus
  • 17:50
    The Earth Is Blue as an Orange
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 17:45
    Oggy en de kakkerlakken: De volgende generatie
    05:00
    Geen uitzending
  • 17:45
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    05:30
    Geen uitzending
  • 17:25
    MasterChef Australië
    03:10
    Geen uitzending
  • 17:05
    Buffy the Vampire Slayer
    09:00
    Geen uitzending
  • 17:45
    Ultimate Police Interceptors
    08:55
    Geen uitzending
  • 17:45
    JAG
    07:50
    Beverly Hills, 90210
  • 17:25
    The Golden Girls
    06:00
    Joe
  • 16:45
    De Tafel van Gert
    04:50
    Geen uitzending
  • 17:05
    Castle
    05:00
    Geen uitzending
  • 17:50
    Pawn Stars: Best Of
    02:20
    Backroad Truckers
  • 17:35
    Dr. Phil
    05:00
    Geen uitzending
  • 17:15
    Hailey Dean Mysteries: A Marriage Made for Murder
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 17:36
    Diy on wheels
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 17:30
    De Garde van Gert
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 17:20
    Play Sports Highlights
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 17:00
    Midsomer Murders
    02:35
    Vienna Blood
  • 17:09
    Tijd voor Max
    02:02
    EenVandaag
  • 17:47
    Nu te Zien!
    08:00
    Vroege Vogels
  • 17:50
    Flexe Gasten
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal