Het jaaroverzicht van TV-Visie: augustus 2007

donderdag 27 december 2007

Al meer dan 2 jaar online, meer dan 18000 artikelen in de database en steeds meer Vlamingen n Nederlanders die ons weten te vinden. TV-Visie is in 2007 enorm gegroeid en daar zijn we fier op. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna is afgelopen. Vandaag: augustus 2007.

Begi

n augustus lokken de zomerse temperaturen de Vlamingen massaal naar zee. Hoge temperaturen, lage kijkcijfers, maar dat zien de Vlaamse zenders anders. Zij maken een balans op van de eerste zomermaand. VTM scoort met zijn vaste waarden en ook Vitaya spreekt van een succesvolle zomer. Maar televisie kijken in augustus is vooral uitkijken naar het nieuwe tv-seizoen.

Alle zenders ontvouwen met mondjesmaat hun nieuwe plannen. VIJFtv haalt 'Thuis'-actrice Lien Van De Kelder binnen voor een realityprogramma in Australi en KANAALTWEE strikt TMF-vj An Lemmens. Ondertussen geraakt bekend dat Goedele Liekens haar VT4-debuut maakt met een nieuwe spannende quiz en dat En een Vlaamse versie van het BNN-programma 'Over Mijn Lijk' voorbereidt.

En stelt niet alleen zijn kapiteins voor 'De Provincieshow' voor, maar kijkt ook verder, naar 'Eurosong 08', dat opnieuw een wedstrijd van staatsbelang moet worden. Zelfs de beruchte Betty uit 'Big Brother' wordt gevraagd om een nummertje in te sturen.

Uit Vilvoorde komt een stortvloed nieuwtjes over het nieuwe najaar. Sergio doet het met 10 mooi vrouwen, Jo de Poorter wordt vanonder het stof gehaald en 4FM-stem Leen Demarr waagt zich op glad ijs. Meer 'wereldschokkend' nieuws komt er van Phaedra Hoste en uit Brasschaat. De VTM-top beslist om de familie Pfaff even in de koelkast te steken. 

Maar het is vrouwenzender VIJFtv dat alle aandacht trekt. De zender geeft Vlaanderen opnieuw een omroeper: Gene Thomas. Samen met Els Tibau en Sophie Dewaele leidt hij vanaf eind augustus de VIJFtv-avonden in goede banen. Blikvanger van het nieuwe programmaschema is 'Outback Luke', het realityprogramma met Lien Van de Kelder. Grote broer VT4 wil vooral stunten met Goedele Liekens, een nieuw seizoen van 'Lost', 'The Block' en 'De Jeugd van Tegenwoordig'.

En wil vanaf september zijn grenzen blijven verleggen. Opmerkelijk is het programmeren van buitenlandse series in volle primetime op weekdagen. Voor een nieuw realityprogramma wordt triatleet Marc Herremans aan boord gehaald. Daarnaast lanceert En niet alleen een nieuwe generiek en nieuwe personages in 'Thuis', maar ook nieuwe gezichten voor 'Het Journaal' en 'De Zevende Dag'. Diezelfde nieuwsredactie is in augustus in volle crisis. Om de haverklap gaan nieuwsuitzendingen op radio en tv helemaal de mist in. Duidingsmagazine 'Terzake' zorgt onbewust voor de vrijspraak van een drugskoerier. Geen tijd om hierover te piekeren, want eind augustus haalt de politieke crisis 'Terzake' vervroegd uit vakantie.

KANAALTWEE spreekt van een 'sensational new season' met Amerikaanse topseries, voetbal, 'Topmodel' en 'Expeditie Robinson'. JIM blinkt Gerrit De Cock opnieuw op en VTM kiest voor vaste waarden en vernieuwing. Enkele mysterieuze liefdesverklaringen, onder andere tijdens het populaire zomerevenement 'VTM Live', moeten televisiekijkend Vlaanderen warm maken voor de lancering van 'Sara'.

Maar vooral de strijd om de jonge kijker springt in het oog. Terwijl de VRT zijn 'Ketnet-NT' opdoekt, kunnen de Vlaamse tieners voor een dagelijkse portie nieuws voortaan terecht bij 'Zoom' en 'JAM'. Ketnet-wrapster Britt trekt hiervoor naar VT4 en Heidi Lenaerts keert terug naar haar oude liefde: Studio Brussel.

Telenet en Belgacom juichen om ter hardst. Tussen al dat feestgedruis barst ook de strijd voor het nieuwe voetbalcontract opnieuw los en overweegt KPN/Tele 2 IPTV in Vlaanderen. Na Belgacom zal ook Telenet video's op aanvraag aanbieden vanaf de dag van de dvd-release. De VMMa doet zijn digitale duit in het zakje met de lancering van iWatch.be.

Dramatisch nieuws komt er uit Nederland. Jos Brink, de Nederlandse toppresentator en bij ons vooral bekend uit zijn 'Wedden Dat?!'-periode, overlijdt vrij plots aan de gevolgen van darmkanker.

VTM wordt dan weer het vuur aan de schenen gelegd door het grote mediaconcern RTL. Hun boodschap is duidelijk: 'Een aandeel in VTM of een eigen zender'.

Een verwittigd man/vrouw is er twee waard! Morgen: september 2007

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op En.

Dossiers