Het jaaroverzicht van TV-Visie: april 2011

vrijdag 23 december 2011

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2011 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag: april 2011!

1 april 2011 zullen we dit jaar bij TV-Visie niet gauw vergeten. We lieten ons namelijk danig in de luren leggen door Koen Wauters. Gelukkig waren we niet alleen. Achter de schermen van 'Idool 2011' rommelde het ook. Een misnoegde afvaller kreeg spreekverbod van vtm. En gelukkig dat ook bij VT4 naar TV-Visie wordt gesurft. Zo konden ze een pijnlijk foutje rechttrekken. Rees in de marge ook de vraag of het VT4-programma wel een echte nieuwsuitzending is.


Nieuws of niet, in april was het programma heel even wereldnieuws. Dat leidde meteen tot een rel met vtm, waarop VT4 zich haastte om de beschuldigingen van de grote concurrent te weerleggen. Ook justitie bleek met verschillende vragen te kampen.

En nog meer VT4-nieuws in april. Want na een relatief korte strijd haalde Wouter Vandenhaute VT4 en zusterzender VIJFtv binnen. Ingrid Lieten maakte spontaan een vreugdedansje nadat ze het nieuws hoorde. En vtm reageerde ridderlijk en feliciteerde de nieuwe eigenaars van hun concurrent.

De VRT verbrak, kort nadat de overnameplannen bekend werden, de exclusieve banden met Woestijnvis. Ongeveer gelijktijdig, maar naar verluidt volledig onafhankelijk van het voorgaande, werd 'De Laatste Showband' bedankt voor bewezen diensten en werd het einde van een Eén-pijler aangekondigd. Aflevering 3000 zal dat programma dus nooit halen.

In Nederland ging John de Mol met de zenders van SBS aan de haal, in combinatie met Sanoma. Christian Van Thillo was in Nederland de grootste uitdager van de Mol, maar beet pijnlijk in het zand. Die laatste kondigde al aan om nooit met Woestijnvis te zullen samenwerken in Vlaanderen.

In april was er in de televisiewereld ook best wat personeelsverloop. Katja Retsin koos voor vtm, Directeur informatie van vtm Eric Goens werd bij diezelfde zender aan de deur gezet. Charlotte ging dan weer aan de slag als kersvers Ketnetwrapster. En Marlène de Wouters lijkt dan weer goed op weg om de nieuwe Royaltywatcher van de VRT te worden.

Tot slot nog triest nieuws in april: naast acteur Jef Burm overleed ook de eerste taalraadsman van de VRT.

Zaterdag: mei 2011

DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers