Greet Rouffaer uit 'Sterren op het ijs' door ongeval

maandag 19 november 2007

Tijdens de repetities voor het schaatsprogramma 'Sterren op het ijs' kwam Greet Rouffaer zeer ongelukkig ten val. Ze brak tien ribben en moet haar deelname aan 'Sterren op het ijs' hierdoor staken. De productie zoekt naar een oplossing.

Zond

agnamiddag trainde Greet Rouffaer op de schaatspiste in Lint nog in alle ernst voor de kr van woensdagavond. Ze studeerde een ogenschijnlijk simpele oefening in, maar kwam daarbij ten val. Ze verloor haar evenwicht toen ze met de gekartelde voorkant van haar schaats in het ijs bleef steken. Samen met haar schaatspartner Trend kwam ze ten val. Rouffaer wist meteen hoe ernstig haar blessure is. "Ik had onmiddellijk veel pijn aan mijn borstkas. Ik wist dat het ernstig was, hoewel de val op zich niet zo erg was." aldus Greet Rouffaer.

Maandagmorgen stelden de dokters een definitieve diagnose: tien gebroken ribben. Greet Rouffaer is nu genoodzaakt te stoppen met 'Sterren op het ijs'. Het begon nochtans allemaal uitstekend voor haar. Ze stond nog nooit in de skate-off, kreeg van de jury veel punten en ook van de kijkers kreeg ze de nodige steun. "Het was een moeilijke beslissing, maar ze was onvermijdelijk, dat hebben de dokters mij duidelijk gemaakt. Ik had geen andere keuze. Niettemin bezorgt dit abrupte afscheid mij veel hartzeer, want ik was echt verknocht geraakt aan het schaatsen. Ook Trent is er het hart van in, maar hij kon er echt niets aan doen". aldus Greet.

Greet heeft ondertussen het ziekenhuis verlaten zodat ze thuis verder kan herstellen van haar blessures. De productie zoekt momenteel uit hoe ze voor vervanging kunnen zorgen. Een mogelijke beslissing zal waarschijnlijk morgen vallen.

DOSSIER: Sterren Op Het IJs

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers