Goedele Liekens voor de tweede dag op rij 'De Slimste Mens'

woensdag 7 januari 2009

Voor de tweede dag op rij stuurde Goedele Liekens haar tegenspelers naar het finalespel van 'De Slimste Mens ter Wereld'. Een vraag rond Frans Ferdinand, niet de rockgroep, nekte uiteindelijk Klara-stem Fred Brouwers.

H


et puntensaldo van de 3 deelnemers tikte woensdagavond slechts voorzichtig aan. Uiteindelijk gaf Goedele haar concurrenten het nakijken met 401 seconden. Goed nieuws dus voor Goedele, voor de tweede dag op rij mocht ze zich 'De Slimste Mens' noemen en ontsnapte ze opnieuw aan het gevreesde finalespel.

Bart De Wever leek zich in eerste instantie neer te leggen bij een eventuele nederlaag, maar een vraag rond Frans Ferdinand bracht hem opnieuw in het spel. Vlak voor het einde liet De Wever zijn aantal seconden zakken tot vlak onder dat van Fred Brouwers. Twee keer gokken rond een vraag over de Italiaanse wielrenner Ivan Basso deed de rest.

Bart De Wever speelt donderdagavond zijn zevende aflevering. Hij neemt het dan op tegen Goedele Liekens en nieuwkomer, minister van Staat en ondervoorzitter van de Kamer, Herman de Croo.

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2008-2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Naar aanleiding van de moord op haar vriendin Luisa in een carjacking trekt Nikki naar Mexico. Haar ontdekkingen ter plaatse brengen haar op ramkoers met gevaarlijke en onvoorspelbare krachten. Thomas stuurt Jack om Nikki naar huis te brengen, maar die zit al snel helemaal verwikkeld in de zaak.

Britse harde misdaadreeks over een team forensische pathologen dat vaak van doorslaggevende betekenis is voor het oplossen van misdrijven.

'Silent Witness', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers