Goed Bekeken?!: nieuw seizoen van 'My Name Is'

zaterdag 20 augustus 2011

Het mag voor veel mensen al een uitgemelkte formule lijken, toch keek zaterdag menigeen uit naar het nieuwe seizoen van 'My Name Is'. Voor het derde jaar op rij krijgt de Nederlandse presentatrice Nicolette van Dam een nieuwe (Vlaamse) co-presentator. Na Koen Wauters en Francesca Vanthielen is het in 2011 de beurt aan 'coming man' Bram Van Deputte, vorig jaar nog tot hét schermgezicht van het jaar verkozen door de bezoekers van TV-Visie. Na het afgevoerde 'De Dagshow' is dit programma zijn eerste grote presentatieklus. We keken met argusogen.

Auditieafleveringen zijn meestal de leukste momenten van een talentenjacht. Wie vergaapt zich niet graag aan stuntelende kandidaten die eigenlijk niks kunnen, maar er toch van overtuigd zijn dat ze een ster kunnen worden? Zalig! In 'My Name Is' steken Nicolette en Bram de kandidaten een hart onder de riem net voor of na hun auditie wanneer ze het even moeilijk krijgen. De kandidaten worden in de auditieruimte deskundig beoordeeld door Albert Verlinde, Ralf Mackenbach, Do én Kelly Pfaff. Een overmacht aan 'Hollanders' valt dus op te tekenen. Benieuwd wat dat binnen enkele weken gaat geven...

't Is toch even wennen: 12-jarigen die Adèle en Katy Perry ten berde brengen. De eerste beelden doen ons nostalgisch terug denken aan 'De Kinderacademie'. Jammer dat ze Capiau thuis gelaten hebben. Dat zou nog eens écht goeie televisie zijn... Wel werd het al meteen duidelijk dat er dit jaar héél wat volk ging voor een imitatie van Adèle, Justin Bieber én de obligate Lady Gaga.

Nicolette en Bram hebben, zoals in bijna alle talentenjachten, de taak om de kandidaten voor en na hun performance op te vangen. En dan lucht er al eens eentje het hart natuurlijk. Moeilijke relatie met de ouders, moeilijke jeugd, zichzelf willen bewijzen... Ze vertellen het allemaal. En dat kijkend Vlaanderen (én Nederland) gretig alle emoverhalen meepikt, zal de deelnemers een worst wezen. Aah, backstages bij talentenjachten: de max! Je zou als ouder van een deelnemend kind bijna beschaamd van worden.

Traantjes helpen niet
En dat gebeurde vermoedelijk ook wel... Sommige kandidaten gingen in deze eerste auditieaflevering van 'My Name Is' behoorlijk uit de bol. De 26-jarige Isabel bijvoorbeeld... Ze zette een verdomd sexy act neer met haar imitatie van Christina Aguilera. We vroegen ons meteen af dit optreden wel spek voor de bek was van jurylid Ralf Mackenbach, tenslotte nog maar 15. Gelukkig wist Ralf dit zelf ook en beperkte hij zich tot commentaar over de zang van deze kandidate. Het werd ook even emotioneel toen de 12-jarige Susanne een liedje van Trijntje Oosterhuis opdroeg aan haar overleden opa. Helaas kon het kind helemaal niet zingen. Zelfs de traantjes achteraf konden de jury (gelukkig) niet verwurmen. David kon met zijn imitatie van Elton John de jury dan weer wél helemaal inpakken.  Nicolette verwoorde het na Davids act ook erg mooi: "Wat ging je lekker!". Zegt genoeg, toch? En, ook gelukkig, kon Verena ons toch nog trakteren op een magistrale vertolking van Adèle... Zij kreeg zelfs te horen dat ze direct naar de halve finale mocht.

En dan doemde plots een oude bekende op. Kandidaat Glenn deed eerder al mee aan het VT4-programma 'Zie Je Wel!' en daar werd hij vooral bekend door de enorme hoeveelheid decibels die hij voortbracht. In 'My Name Is' zou hij Britney Spears imiteren. De mama had veel werk om haar 'stoere' zoon klaar te maken voor de act. Nicolette ging hem tijdens de voorbereiding alvast opzoeken in het damestoilet. En meteen was onze vrees bevestigd: 'My Name Is' kenmerkt zich alweer als rariteitenkabinet. Zijn we dit nu echt niet allemaal een beetje beu? Het zal wel aan de coproductie liggen met de Nederlanders... In Nederland hebben ze op tv-gebied nu eenmaal een anders smaak dan wij. Dat werd in deze eerste aflevering meteen weer pijnlijk duidelijk. ppfff...

Het woord is aan de jury...
Een woordje over de jury mag ook wel: Albert Verlinde maakte meteen een statement en gaf duidelijk aan wat hij zocht. Hij had er zelfs speciaal een roze jasje voor aangetrokken. Do moest duidelijk de strenge tante zijn en Ralf werd duidelijk gecast om leeftijdsgenootjes het vuur aan de schenen te leggen. Gelukkig was er nog tante Kelly. Voor haar was alles 'goed'. Jean-Marie zou't niet beter kunnen zeggen. Zou ons niet verbazen moest hij haar volgende week vervangen als jurylid zonder dat het zou opvallen...

Gelukkig werd het daarna tijd voor deliberatie. Nog maar weinig echt talent gezien, dus het niveau van 'My Name Is' ligt duidelijk een pak lager dan andere talentenjachten als 'X Factor' en 'Idool'. Maar wat wil je, als je zelfs kleuters van 7 laat meedoen? Wie mag door en wie niet? Spannende momenten voor de mama's en de papa's in de coulissen van deze mini-zangwedstrijd. Uiteindelijk wel leuk dat zowel Bram als Nicolette de halve finalisten persoonlijk thuis gingen opzoeken. Prettig afwisseling was het, in een doorgaans vrij saai programma.

Bram heeft zijn debuut in een showprogramma dus niet echt gemist, maar spijtig dat ze hem in dit soort programma hebben gestoken. Van Deputte kan duidelijk meer aan, maar dat zal de toekomst uitwijzen. 'My Name Is' bleek na de eerste aflevering absoluut geen hoogvlieger. Of we volgende week weer kijken, valt absoluut te betwijfelen. Maar die Verena, daar willen we toch graag meer van horen...



DOSSIER: Najaar 2011: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
MyNameIs

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 02:15
    Journaallus
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 01:10
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:15
    Geen uitzending
    06:00
    Plop & de Peppers
  • 03:30
    Geen uitzending
    07:20
    Achter gesloten deuren
  • 01:05
    Geen uitzending
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 01:05
    Geen uitzending
    14:10
    Ultimate Police Interceptors
  • 03:25
    Married ... With Children
    01:30
    Baywatch
  • 01:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:50
    Geen uitzending
    06:00
    TEAM OCHTEND
  • 02:45
    Geen uitzending
    02:05
    ER
  • 03:45
    Geen uitzending
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 01:30
    Geen uitzending
    06:25
    Extreme Makeover: Home Edition
  • 01:30
    Geen uitzending
    07:45
    Dead Asleep
  • 00:40
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 03:44
    Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 03:45
    BBQ Vanavond?!
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 02:05
    Eredivisie
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 03:25
    DCI Banks
    02:10
    The Change
  • 03:19
    NOS Journaal
    02:03
    EenVandaag
  • 01:09
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 03:37
    Sophie & Jeroen
    02:36
    Podium Zwart Unplugged