Goed Bekeken?!: 'My Name Is...'

zaterdag 28 augustus 2010

Zaterdag werd bij vtm de eerste aflevering uitgezonden van de talentenjacht 'My Name Is...'. Het zoveelste afkooksel van oermodel 'Idool' wordt gepresenteerd door Francesca vanthielen en Nicolette van Dam. Inderdaad, weer een coproductie met de Nederlandse collega's van RTL 4. Vandaar waarschijnlijk weer die verdomde ondertitels bij gewoon algemeen Nederlands gesproken woorden.

We keken zaterdag met bijzondere aandacht naar 'My Name Is...'. De show werd zelfs, wie haalt het in godsnaam in zijn hoofd, aangekondigd als de Soundmixshow 'Next Generation'. Van pretentie gesproken. Echt warm werden we niet van 'My Name Is...'. Het lag er vingerdik op wie zou doorstoten naar een verder stadium in het programma en wie niet. Toch was het na het eerste deel nog een dik uur wachten voor we dat vermoeden bevestigd kregen.


'My Name Is...' sprankelt niet. De audities waren ronduit saai, zelfs niet grappig. OK, er waren enkele figuren die werden opgevoerd als 'lachmoment'. Maar in vergelijking met eerdere talentenjachten ging het er bij 'My Name Is...' érg gezapig aan toe. Al vonden we Bram die Marco Borsato verkrachtte wel leuk. En ook Bob Marley, met een jointje teveel op, had wel enige entertainmentwaarde. Maar voor de rest was het programma zo ernstig. Té ernstig. 'My Name Is...' leek wel een wedstrijd 'van staatsbelang'. Waar was de 'fun'?

Nu, so be it. Over naar de orde van de dag dan maar. In de eerste aflevering van 'My Name Is...' werden uiteindelijk drie volwassenen en drie kinderen naar de halve finale gestuurd. Van beide categoriëen werd telkens één deelnemer weerhouden. Beetje vreemd ook, die kindercategorie. Een 14-jarige die Lady Gaga doet en een leeftijdsgenootje dat zich in de sexy bochten van Beyoncé wringt. Er zijn geen kinderen meer...

De finaleplaatsen gingen uiteindelijk naar Lana, het 14-jarige meisje dat zich als wulpse Lady Gaga helemaal voelde openbloeien. In de categorie van de 'volwassenen' ging de overwinning van de eerste aflevering naar de Nederlandse Merante die vol verve, én met echte whisky in de hand, Amy Winheouse imiteerde.

We zijn benieuwd naar volgende week. De eerste aflevering was best te pruimen, maar kon ons zeker geen wow-gevoel bezorgen. Het format is gewoon té Hollands om in Vlaanderen een miljoenenpubliek te boeien. En nog: Francesca is en goeie presentatrice, maar in een programma als dit én aan de zijde van Nicolette van Dam, mis je toch het energieke van een Koen Wauters. We kijken er in alle geval naar uit om te ontdekken hoe dit programma verder zal evolueren. Misschien moet er komende week toch wat meer tijd in de montagecel doorgebracht worden? Het is maar een tip.


'Comedy Toppers: Gaston & Leo'

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op En.

Dossiers