Gert Verhulst in eerste aflevering 'Alloo Bij'

maandag 5 september 2016

'Mogen wij u de komende maanden lastigvallen?', die vraag stelde Luk Alloo in opdracht van VTM NIEUWS eerder dit jaar aan verschillende interessante Vlamingen die volop in de actualiteit staan.

Het resultaat is een eerste reeks van 'Alloo Bij' met zes verrassende reportages rond onder andere Gert Verhulst, Pascale Naessens, Jan Mulder, Sergio Herman en Charles Michel.


Kris Hoflack, Algemeen Hoofdredacteur VTM NIEUWS: 'Luk Alloo zorgt altijd voor tv die een tikje anders is dan wat je doorgaans te zien krijgt. Dat is deze keer niet anders. Hij portretteert boeiende bekende Vlamingen zoals je ze nog nooit hebt gezien en dat levert fascinerende televisie op.'

Alloo volgt zijn gasten tijdens hun drukke werkdagen en loodst hen mee naar locaties die voor hen belangrijk zijn geweest. Af en toe tovert hij een retrowagen tevoorschijn waarmee ze in een ver verleden hebben rond gereden. Alloo speelt op de verrassing en doet alles om te prikkelen en bij zijn gasten mooie, onverwachte emoties op te wekken. Soms speels, soms gevoelig.

Alloo en bekende Vlamingen, het is altijd een winnende combinatie geweest. Alles begon met zijn grote doorbraak met het reportagemagazine 'Sterren en Kometen' waarin zowat heel bekend Vlaanderen passeerde. Later deed hij ook interviews in de talkshow 'AllooPraat' en maakte hij voor de openbare omroep lange portretten van o.a. Guy Verhofstadt, Urbanus en Stijn Coninx in 'De Keuze van Alloo'. Nog vorig jaar volgde hij voor VTM NIEUWS in vier afleveringen zijn goede vriend en ex-baas Paul Jambers in 'Alloo bij Jambers'.

Aflevering 1: Gert Verhulst
Luk Alloo ontmoet Gert Verhulst op zijn kantoor in Studio 100 en nodigt hem uit op enkele trips naar locaties met een grote sentimentele betekenis. In de auto maakt Gert zich druk over het fileleed. Maar eenmaal Gert zijn oude lagere school en zijn humaniora binnenwandelt, komt hij volledig tot rust. 'Er is hier werkelijk niets veranderd', merkt Gert op. Het levenspad dat Gert als kleine jongen wilde volgen, lag snel vast. 'Ik was heel fanatiek in sporten, ik wilde altijd winnen. Ik wilde ook meteen de aandacht trekken op school, ik wilde speciaal zijn, en ik wist ook meteen dat ik beroemd wilde worden. Dat was een uitgemaakte zaak.'

Alloo volgt Gert tijdens de repetities met Will Tura. Als die goed verlopen, mag Gert een duet met Will op de Grote Markt van Antwerpen brengen. 'Ik ben altijd heel zenuwachtig als ik moet zingen en zeker met de grote Tura', zegt Gert. 'Voor de rest kan ik steeds mijn zenuwen de baas, want performen blijf ik graag doen.'

Tijdens de zomermaanden treedt Gert vijftig keer op in zijn persoonlijke speeltuin Plopsaland. 'Ik blijf dit doen omdat 'Gert en Samson' de basis is van ons bedrijf en van àlles. Ik hoef daar dus niet op neer te kijken.' De CEO van Plopsaland weet zich als geen ander te relativeren. 'Als er één ding is waar ik ongelukkig over ben, is dat mijn gewicht', zucht Gert terwijl hij op zijn hometrainer staat. 'Daarom moet ik dagelijks 700 calorieën wegsporten, zo kan ik blijven eten en drinken.'

Via Gerts vriendin Ellen heeft Luk Alloo vernomen dat Gert droomt van een grote mobilhome. Hij zorgt voor zo'n mobilhome waarmee een verraste Gert even later naar Essen moet rijden. 'Als kleine jongen ging ik elk weekend met mijn ouders naar ons vakantiehuisje. Wij woonden in een klein appartementje en vanaf 1969 brachten wij in Essen alle vakanties en alle weekends door.' Dit bezoek aan het plekje van zijn jeugd maakt heel wat los bij Gert. Tot tranen toe.

'Alloo Bij', vanaf dinsdag 6 september om 21.45 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderziekenhuis 24/7' (foto: Eén/VRT - © 100.000Volts 2020)

Iben is terug. Hij komt voor een beenmergpunctie. Het is een belangrijk onderzoek, want uit het resultaat zal duidelijk worden of de innovatieve CAR-T-therapie die Iben een maand geleden kreeg, de leukemie ook echt klein krijgt. Kika herstelt goed van haar longoperatie. Ook met Stan gaat het al veel beter na enkele dagen op hartbewaking. Nauwelijks een week geleden werd Dant geopereerd. Vandaag is het de beurt aan zijn kleine broer Mylow.

'Kinderziekenhuis 24/7', om 20.35 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:05
  Het weer (avond)
  20:10
  Thuis
 • 20:00
  Terzake
  20:35
  De afspraak
 • 20:00
  Geen uitzending
  20:15
  Het journaal met VGT
 • 20:05
  Familie
  20:40
  Liefde voor Muziek
 • 19:55
  US Kitchen Nightmares
  20:50
  SAS: Who Dares Wins Australia
 • 19:45
  S.W.A.T.
  20:40
  Jurassic Park III
 • 19:45
  Anger Management
  20:10
  Flodder
 • 20:00
  Het Middelbaar
  20:10
  Wakandy
 • 19:25
  Sturm der Liebe
  20:15
  America's Funniest Home Video's
 • 20:00
  Dag dokter
  20:35
  Leef!
 • 19:50
  Shopping Queens
  20:35
  Prodigal son
 • 19:45
  Highway Thru Hell Canada
  20:35
  Pawn Stars
 • 19:45
  Het Weekmenu - reeks 2
  20:25
  De Dagschotel
 • 20:00
  Z-Nieuws
  20:25
  Herhalingslus
 • 20:00
  In levende lijve
  21:00
  De Vlaamse Top 10
 • 19:59
  Zelfbouw van a tot z
  20:17
  De ambachter
 • 20:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  00:00
  Institutionele Zaken - Studio Commissie
 • 20:00
  NOS Journaal
  20:35
  Radar
 • 19:55
  Per seconde wijzer
  20:30
  Het zaad van Karbaat
 • 19:25
  First dates
  20:25
  Kamp Waes