Gert Verhulst in eerste aflevering 'Alloo Bij'

maandag 5 september 2016

'Mogen wij u de komende maanden lastigvallen?', die vraag stelde Luk Alloo in opdracht van VTM NIEUWS eerder dit jaar aan verschillende interessante Vlamingen die volop in de actualiteit staan.

Het resultaat is een eerste reeks van 'Alloo Bij' met zes verrassende reportages rond onder andere Gert Verhulst, Pascale Naessens, Jan Mulder, Sergio Herman en Charles Michel.


Kris Hoflack, Algemeen Hoofdredacteur VTM NIEUWS: 'Luk Alloo zorgt altijd voor tv die een tikje anders is dan wat je doorgaans te zien krijgt. Dat is deze keer niet anders. Hij portretteert boeiende bekende Vlamingen zoals je ze nog nooit hebt gezien en dat levert fascinerende televisie op.'

Alloo volgt zijn gasten tijdens hun drukke werkdagen en loodst hen mee naar locaties die voor hen belangrijk zijn geweest. Af en toe tovert hij een retrowagen tevoorschijn waarmee ze in een ver verleden hebben rond gereden. Alloo speelt op de verrassing en doet alles om te prikkelen en bij zijn gasten mooie, onverwachte emoties op te wekken. Soms speels, soms gevoelig.

Alloo en bekende Vlamingen, het is altijd een winnende combinatie geweest. Alles begon met zijn grote doorbraak met het reportagemagazine 'Sterren en Kometen' waarin zowat heel bekend Vlaanderen passeerde. Later deed hij ook interviews in de talkshow 'AllooPraat' en maakte hij voor de openbare omroep lange portretten van o.a. Guy Verhofstadt, Urbanus en Stijn Coninx in 'De Keuze van Alloo'. Nog vorig jaar volgde hij voor VTM NIEUWS in vier afleveringen zijn goede vriend en ex-baas Paul Jambers in 'Alloo bij Jambers'.

Aflevering 1: Gert Verhulst
Luk Alloo ontmoet Gert Verhulst op zijn kantoor in Studio 100 en nodigt hem uit op enkele trips naar locaties met een grote sentimentele betekenis. In de auto maakt Gert zich druk over het fileleed. Maar eenmaal Gert zijn oude lagere school en zijn humaniora binnenwandelt, komt hij volledig tot rust. 'Er is hier werkelijk niets veranderd', merkt Gert op. Het levenspad dat Gert als kleine jongen wilde volgen, lag snel vast. 'Ik was heel fanatiek in sporten, ik wilde altijd winnen. Ik wilde ook meteen de aandacht trekken op school, ik wilde speciaal zijn, en ik wist ook meteen dat ik beroemd wilde worden. Dat was een uitgemaakte zaak.'

Alloo volgt Gert tijdens de repetities met Will Tura. Als die goed verlopen, mag Gert een duet met Will op de Grote Markt van Antwerpen brengen. 'Ik ben altijd heel zenuwachtig als ik moet zingen en zeker met de grote Tura', zegt Gert. 'Voor de rest kan ik steeds mijn zenuwen de baas, want performen blijf ik graag doen.'

Tijdens de zomermaanden treedt Gert vijftig keer op in zijn persoonlijke speeltuin Plopsaland. 'Ik blijf dit doen omdat 'Gert en Samson' de basis is van ons bedrijf en van àlles. Ik hoef daar dus niet op neer te kijken.' De CEO van Plopsaland weet zich als geen ander te relativeren. 'Als er één ding is waar ik ongelukkig over ben, is dat mijn gewicht', zucht Gert terwijl hij op zijn hometrainer staat. 'Daarom moet ik dagelijks 700 calorieën wegsporten, zo kan ik blijven eten en drinken.'

Via Gerts vriendin Ellen heeft Luk Alloo vernomen dat Gert droomt van een grote mobilhome. Hij zorgt voor zo'n mobilhome waarmee een verraste Gert even later naar Essen moet rijden. 'Als kleine jongen ging ik elk weekend met mijn ouders naar ons vakantiehuisje. Wij woonden in een klein appartementje en vanaf 1969 brachten wij in Essen alle vakanties en alle weekends door.' Dit bezoek aan het plekje van zijn jeugd maakt heel wat los bij Gert. Tot tranen toe.

'Alloo Bij', vanaf dinsdag 6 september om 21.45 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Gaston en Leo worden als gemotoriseerde agenten op de weerloze stad losgelaten. Waar zij verschijnen, is de paniek nooit ver uit de buurt. Maar ook op het politiebureau zaaien ze vertwijfeling. Wanneer ze hun zoveelste motor in de prak rijden, is voor de hoofdcommissaris de maat vol: ze moeten als gewone wijkagenten weer de straat op. Te voet. Gaston en Leo voelen zich bekocht en miskend. Ze zouden dolgraag deel uitmaken van de stedelijke opsporingsdienst, maar ze hebben de indruk dat Jansens die carrièrewending absoluut wil verhinderen. Nu wil het toeval dat er net op dat ogenblik een golf van vreemde ontvoeringen over het land trekt. Elf vrouwen werden reeds gekidnapt, vrouwen van verschillende leeftijden, met verschillende beroepen en van verschillende standen. In geen enkel geval werd er losgeld gevraagd. Heel toevallig komen Gaston en Leo oog in oog te staan met de kidnapper en diens domme helper, Rufus.

'Paniekzaaiers', om 21.05 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:45
  Sporza: Tokyo 2020
  18:00
  Het journaal (vooravond)
 • 13:50
  Ketnet Junior
  19:00
  Rolkrant
 • 15:15
  ROX
  15:40
  Samson & Marie
 • 14:45
  De Smurfen en het Verloren Dorp
  16:40
  Goed Verlof
 • 15:25
  Blind Getrouwd - Australia
  17:40
  The Big Body Hotel
 • 14:10
  Inside Out
  15:55
  The Bold Type
 • 15:15
  The Graham Norton Show
  17:25
  Altijd prijs
 • 15:15
  De Avonturen van De Gelaarsde Kat
  16:05
  Lang Leve Koning Julien
 • 15:05
  Zenderonderbreking
  16:05
  Binnen zonder bellen
 • 15:35
  Komen eten
  19:15
  Blind gekocht
 • 15:15
  Bull
  16:05
  Love Island
 • 15:05
  Criminal Confessions
  15:55
  Coast Guard: Mission Critical
 • 14:30
  Fashionably Yours
  16:00
  Like cats & dogs
 • 15:30
  Ottolenghi
  16:20
  In de Mix (magazine Njam)
 • 12:50
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 15:00
  al-1-maar-hits
  18:00
  Bbq
 • 15:26
  Mijn tuin
  15:44
  Vloer egaliseren
 • 15:00
  De Koepelzaal
  17:00
  Deradicalisering - De Koepelzaal
 • 14:40
  Formule 1: GP van Hongarije
  17:00
  Padel
 • 15:00
  Midsomer murders
  19:00
  Father Brown
 • 15:30
  Tiny House Nation
  17:10
  CSI: Miami
 • 15:00
  NOS OS Tokio Live
  16:35
  De Geknipte Gast
 • 15:25
  Er zijn geen leeuwen in Tel Aviv
  16:19
  Naches
 • 15:35
  Van wie heeft die jongen dat toch?
  17:05
  Zapp Your Planet