Genk prima door test, Halle krijgt het moeilijk
De restaurants van Genk en Halle kregen dinsdag 2 recensenten over de vloer. En dat waren niet van de minste. Sterrenchef Wout Bru en ex-recensent van Michelin, André Poës, kwamn ter plekke sfeer proeven. Halle kreeg het hard te verduren, de keuken van Genk deed het dan weer prima.
Lucie van Terrae in Genk toonde wat ze in haar mars had. Zelfs de, voor haar, onbekende Maltaisesaus toverde ze met de glimlach op het bord van criticus Wout Bru. De zaal in Genk was duidelijk zenuwachtig. Maar de schrik voor negatieve publiciteit bleek snel vergeten toen Bru de saus van Lucie 'overheerlijk' noemde.
Opschudding ook in Aalst toen ex-hulpkok van Nieuwpoort, Diego, in de ajuinstad kwam solliciteren. Karel en Ken namen het zekere voor het onzekere en contacteerden chef Kristof uit Nieuwpoort. Aalst zit nu met een dilemma: Diego vertrouwen en aannemen, of toch maar niet?
Halle kreeg het tijdens de recensieronde van Bru en Poës hard te verduren. En dat terwijl Ludo zich steeds beter begint te voelen ('die desserts boeien mj écht') in de keuken. De kritiek was echter niet mals. Zo erg zelfs dat bij de volgende ronde een nominatie niet onmogelijk is. Het wordt afwachten...