Freek Braeckman strandt in 'De Slimste Mens'

vrijdag 2 januari 2009

Journalist Freek Braeckman moest op Nieuwjaarsdag zijn meerdere erkennen in Thomas Vanderveken. De En-presentator vloerde Braeckman in de finaleronde van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. De VRT-journalist vloog uit de wedstrijd na maar liefst 11 deelnames.

E


en twaalfde deelname aan 'De Slimste Mens Ter Wereld' zit er voor Freek Braeckman niet meer in. In de finale op Nieuwjaarsdag werd de nieuwsanker van 'Het Journaal' gevloerd door Thomas Vanderveken. Braeckman breekt hiermee het record van Annelies Rutten en Bert Kruismans. Hij was ook 5 keer 'slimste mens voor n dag'.

Drie juiste antwoorden van Vanderveken op de vraag wie Louis Pasteur was, stuurden Freek Braeckman naar huis. Deze nam het verlies sportief op en beloofde aan presentator Erik Van Looy dat hij nu eindelijk eens naar diens film 'Loft' kon gaan kijken.

Winnaar van 'De Slimste Mens Ter Wereld' op donderdag werd voor de derde opeenvolgende keer N-VA-politicus Bart De Wever.

Bron: deredactie.be

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2008-2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' - Will Halstead (foto: VTM - © DPG Media 2020)

April is gewond geraakt bij een schietpartij voor de ingang van het ziekenhuis. Natalie moet een keizersnede uitvoeren op een pas overleden vrouw. Will keert terug naar Chicago. Connor en Ava wonen samen een gala-avond bij om de opening van het nieuwe operatiekwartier te vieren.

'Chicago Med', om 22.30 uur op VTM.

Dossiers