Freek Braeckman strandt in 'De Slimste Mens'

vrijdag 2 januari 2009

Journalist Freek Braeckman moest op Nieuwjaarsdag zijn meerdere erkennen in Thomas Vanderveken. De En-presentator vloerde Braeckman in de finaleronde van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. De VRT-journalist vloog uit de wedstrijd na maar liefst 11 deelnames.

E


en twaalfde deelname aan 'De Slimste Mens Ter Wereld' zit er voor Freek Braeckman niet meer in. In de finale op Nieuwjaarsdag werd de nieuwsanker van 'Het Journaal' gevloerd door Thomas Vanderveken. Braeckman breekt hiermee het record van Annelies Rutten en Bert Kruismans. Hij was ook 5 keer 'slimste mens voor n dag'.

Drie juiste antwoorden van Vanderveken op de vraag wie Louis Pasteur was, stuurden Freek Braeckman naar huis. Deze nam het verlies sportief op en beloofde aan presentator Erik Van Looy dat hij nu eindelijk eens naar diens film 'Loft' kon gaan kijken.

Winnaar van 'De Slimste Mens Ter Wereld' op donderdag werd voor de derde opeenvolgende keer N-VA-politicus Bart De Wever.

Bron: deredactie.be

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2008-2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Naar aanleiding van de moord op haar vriendin Luisa in een carjacking trekt Nikki naar Mexico. Haar ontdekkingen ter plaatse brengen haar op ramkoers met gevaarlijke en onvoorspelbare krachten. Thomas stuurt Jack om Nikki naar huis te brengen, maar die zit al snel helemaal verwikkeld in de zaak.

Britse harde misdaadreeks over een team forensische pathologen dat vaak van doorslaggevende betekenis is voor het oplossen van misdrijven.

'Silent Witness', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers