Freek, Bart en Lieven spelen finale van 'De Slimste Mens'

woensdag 4 februari 2009

Het spel is bijna gespeeld. SPA-politicus Johan Vande Lanotte wordt alvast niet de opvolger van Annelies Rutten. Donderdagavond weet Vlaanderen wie 'De Slimste Mens ter Wereld' wordt: Lieven Verstraete, Freek Braeckman of Bart De Wever. Zij spelen de grote finale!

W


oensdagavond moest VRT-nieuwsanker Freek Braeckman het opnemen tegen twee politieke kopstukken: Johan Vande Lanotte en Bart De Wever. Een handkus tussen beide politici kon er niet vanaf, die eer werd overgelaten aan Freek Braeckman. Deze VRT-journalist was gebeten om te winnen, en dat deed hij ook. Het gevreesde eindspel werd dus het ultieme duel tussen Vande Lanotte en De Wever. De voorsprong van De Wever maakte een overwinning bijna onmogelijk, maar Vande Lanotte gaf niet snel op. Tot de laatste seconde probeerde hij het spel te winnen, maar een vraag over Hugo Claus gaf de doorslag.

De grote finale wordt dus gespeeld tussen de toppers van dit seizoen: Bart De Wever en Freek Braeckman nemen het op tegen 'Terzake'-man Lieven Verstraete. Nog even geduld en en we weten wie dit jaar aan de haal gaat met de begeerde titel van 'Slimste Mens ter Wereld', een politicus of een VRT-journalist! 

Wie moet de finale winnen? Reageer in het TV-Visie Forum!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2008-2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficiënter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers