Frances Lefebure heeft geheime missie: 'Make Belgium Great Again'

zaterdag 1 september 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Frances Lefebure had het afgelopen jaar een missie. Een geheime missie. Samen met een groep tv-makers probeerde ze van ons land een betere plek te maken.

Is het leven hier dan zo slecht? Zeker niet. Maar we worden elke dag geconfronteerd met problemen. In het nieuws, op sociale media of gewoon thuis. En of deze problemen nu groot of klein zijn, het komt er altijd op neer: als niemand iets probeert, verandert er zeker niets. Daarom deden Frances en haar team een poging om het leven hier een tikkeltje aangenamer te maken. En daarvoor gingen ze ver. Het resultaat van deze missie is vanaf dinsdag 18 september 7 weken lang te zien in 'Make Belgium Great Again' bij VTM.


Verschillende maatschappelijke problemen die voor iedereen herkenbaar zijn - van onze collectieve smartphoneverslaving tot voedselverspilling - worden in het programma aangepakt. En daar kon je de voorbije maanden al wel iets van gemerkt hebben. Samen met haar team doopte Frances in het holst van de nacht Lier om tot Nier, Tongeren tot Longeren en Geraardsbergen tot GerHARTsbergen. En dat allemaal als eerste stap om orgaandonatie onder de aandacht te brengen. Soms ging alle hulp ook gewoon naar één iemand die het nodig had. Zo gingen ze mee op zoek naar een deuntje dat al 66 jaar in het hoofd van een man zit, maar dat hij maar niet kon thuisbrengen.

'Samen met de fantastische ploeg van FC Panache heb ik de voorbije maanden geprobeerd om zoveel mogelijk problemen aan te pakken. Met ons programma willen we toch echt wel proberen om het één en ander in beweging te zetten', licht Frances toe. 'We hebben de vreemdste dingen uitgeprobeerd, zijn soms staalhard met ons hoofd tegen de muur gelopen. Maar soms leverden onze inspanningen ook wondermooie dingen op. Want iemand helpen - hoe klein de actie ook - kan écht iets veranderen. Het is misschien een cliché, maar verandering begint ook écht bij jezelf. Als dit geen open sollicitatie is naar de Bond Zonder Naam, weet ik het ook niet meer (lacht).'

De voorbije dagen dook 'Make Belgium Great Again' al anoniem op in het straatbeeld. Overal in Vlaanderen werden bussen of reclamepanelen bestickerd met de tekst GREAT. Ook op het televisiescherm liep een mysterieuze GREAT-spot die bij de kijkers niet onopgemerkt voorbijging. Een opwarmer voor Frances’ nieuwe VTM-programma. Het startschot van 'Make Belgium Great Again' wordt op dinsdag 18 september gegeven.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers