Fictiereeks 'B' en documentaire 'Exitus' krijgen productiesteun

woensdag 3 juni 2015

Het VAF (Vlaamse Audiovisueel Fonds) heeft vandaag bekendgemaakt welke televisieprojecten steun krijgen. Voor Canvas betekent dit dat twee projecten productiesteun krijgen.

'B' is een satirische comedyreeks, geschreven door Joost Vandecasteele en Pieter Van Hees die gemaakt wordt door productiehuis deMensen. Exitus is een documentairereeks van productiehuis Off World over Urban Exploring.


Paul Peyskens, netmanager Canvas: 'Ik ben ongelooflijk blij dat deze twee projecten productiesteun krijgen van het VAF. De twee titels passen perfect in wat we met het vernieuwde Canvas willen brengen. Canvas wil meer dan ooit zijn unieke positie uitspelen. Met 'B' zijn we zeker van een kwaliteitsvolle fictiereeks van eigen bodem en met 'Exitus' dompelen we de Canvas kijker onder in de geheimen en mysteries van verlaten gebouwen.'

'B' is een satirische comedyreeks die zich afspeelt in Brussel, geschreven door Joost Vandecasteele en Pieter Van Hees. Het verhaal volgt de neurotische 29-jarige Jonas in zijn zoektocht naar geluk, liefde en een job in een Brussel. Dat kampt met een generatieconflict en een economische crisis. De regie van de reeks wordt verzorgd door Pieter Van Hees.

In 'Exitus' trekken drie vrienden, filmmakers, de wereld rond op zoek naar de meest indrukwekkende verlaten gebouwen. Urban Exploring is hun levensstijl. Met veel risico en avontuur dompelen zij ons onder in een wonderbaarlijke wereld van schoonheid en verval. Duizenden kilometers zijn ze onderweg naar geheime plekken en verlaten gebouwen met maar één doel: de geheimen ontrafelen en mysterieuze plaatsen opnieuw tot leven wekken.

Exitus is een productie van Off World.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
Canvastv

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers