Femke in Armenië: de eerste repetitie op het grote podium

woensdag 30 november 2011

Dinsdag was een historische dag in het leven van Femke: de eerste repetitie op het enige echte grote Junior Eurovisiesongfestival-podium. En dat podium ziet er echt fantastisch uit. Net als Femke en haar danseressen trouwens. Dat bleek ook al tijdens de fotoshoot in de voormiddag. Voor de Armeense klanktechnici was het even zoeken naar de geschikte headset en oortjes voor de kleine Femke, maar het kwam allemaal snel in orde. En Femke deed het goed!

Ook al waren zij en haar danseressen aanvankelijk wel wat onder de indruk: eens ze op het podium stonden, waren de zenuwen onder controle. Het was nog maar een eerste repetitie en dat wil zeggen eentje zonder showkostuum en rekwisieten op het podium. Maar de danseressen en Femke waren erg geconcentreerd en lieten zich van hun allerbeste kant zien. Een prima eerste repetitie.

Fotoshoot
De dag begon trouwens al erg leuk want er stond een stadsbezoek aan Jerevan op het programma. De kinderen bezochten onder meer het standbeeld van Moeder Armenië: een vrouw met een zwaard in de hand die klaarstaat om de stad Jerevan te beschermen tegen onheil. Er is ook een pretpark en dat was natuurlijk een ideale plaats voor een leuke fotoshoot. Daarna volgde nog bezoek aan het museum voor moderne kunst. Femke vindt Jerevan een coole stad, ze had niet verwacht dat zo’n oude, klassieke stad zo tof zou zijn. Een goed gevulde dag dus.

Het verslag van Femke
Ondanks de drukke dag, vond Femke zelf ook nog de tijd voor een eigen verslagje: 'Rond acht uur deze morgen liep de wekker af. Klaar om aan een nieuwe spannende dag te beginnen, hier in Jerevan. Met een klein schattig busje vertrokken we voor een uitstapje door de stad. We zagen onder andere het supergrote standbeeld van 'Mother Armenia' en een museum met kei vet coole moderne kunst en héééél veel trappen. Na een lekker Italiaans etentje was het tijd voor de allerallereerste repetitie in de arena. Waaaaaw, zo indrukwekkend! Met kriebels in onze buik genoten we er heel erg van en kregen we hier en daar nog de nodige tips. We zijn ook even in de huid gekropen van de Karrewiet-ploeg, want we mochten even hun spullen lenen, supergrappig hoor! Maar nu is het bedtijd voor ons, zodat we morgen goed uitgerust zijn. Bari gisher! (dat is slaap wel in het Armeens!)! Een kusje meer, Femke'.

'Junior Eurovisiesongfestival', zaterdag 3 december om 19.30 uur op Eén.


DOSSIER: Junior Eurosong 2011: Femke in Armenië

volledig dossier
JuniorEurosong

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers