'Fata Morgana': Fredje Raketje daagt Wervik uit

zondag 11 juni 2006

Olympisch kampioen, Frederik "Fredje" Deburghgraeve, daagt de inwoners van Wervik uit om de wildste waterweek uit hun leven te beleven. Hopelijk wordt de uitdaging van Fredje geen koude douche voor de Wervikenaren!

F


rederik Deburghgraeve is onlosmakelijk verbonden met water. Wie herinnert zich niet zijn legendarische prestatie op de Olympische Spelen in Atlanta? Heel Vlaanderen sidderde en beefde mee met Fred! Nu is het aan de inwoners van Wervik om kijkend Vlaanderen te laten rillen van plezier in hun wilde waterweek.

Op zondag 11 juni maakt Frederik zijn uitdaging bekend aan Vlaanderen. Op zaterdag 17 juni komt hij zelf naar Wervik om te zien hoe de inwoners het er hebben vanaf gebracht.

Sterren
STER 1: Leer op 5 dagen tijd 200 mensen, groot en klein, zwemmen
STER 2: Organiseer een watergevecht met minstens 5000 mensen
STER 3: CreŽer een waterspektakel met zingende fonteinen, dansende waternimfen en ... (op, boven, langs en in het water)
STER 4: Laat 100 deelnemers over water lopen, van de ene kant van de rivier naar de andere!
STER 5: En maak in Wervik de hoogste waterval van BelgiŽ!

Meer info
Ster 1: Hoe kan iemand genieten van de wilde waterweek als hij of zij niet kan zwemmen? Tweehonderd mensen leren zwemmen op een week tijd is niet van de poes, maar de beloning zal des te groter zijn. Er zullen tweehonderd mensen meer kunnen genieten van de uitdaging!
Ster 2: Wie aan een watergevecht denkt, denkt automatisch aan waterballonnen, watergeweren, tuinslangen, sproeiers, enzÖ
Ster 3: Voor het waterspektakel kan er zowel op, onder, boven als naast het water gewerkt worden. Iedereen weet wat een fontein is, maar wie heeft er al gehoord van een zingende fontein? En als die fontein dan nog eens mooi verlicht wordt, is de verrassing compleet! Geen spektakel zonder sierlijke choreografieŽn. Kitesurfers, jet-skiŽrs of waterskiŽrs moeten die klus zeker kunnen klaren.
Ster 4: Wat Jezus kon, kunnen de Wervikenaren ook! Maar hoe je mensen over water kan laten lopen, dat zullen de inwoners van Wervik zelf moeten uitpluizen.
Ster 5: De inwoners van Wervik kunnen hun kinderen de klassieke klasuitstap naar de watervallen van Coo besparen door gewoon zelf een waterval te bouwen! En als je er dan toch eentje bouwt, waarom niet meteen de hoogste van BelgiŽ?

Wervik
Wervik is een plaats en stad in de provincie West-Vlaanderen in BelgiŽ. De stad telt ruim 17.500 inwoners en is 43,61 km≤ groot . Wervik ligt langs de Leie die er de grens met Frankrijk vormt. Aan de overzijde van de Leie ligt de Franse gemeente Wervicq-Sud. 

Voorts is Wervik een van de oudste steden in BelgiŽ, reeds bij de Romeinen al gekend als pleisterplaats. Regelmatig worden in de Wervikse ondergrond nog resten van die periode teruggevonden. Opgravingen op het Sint-Maartensplein in het centrum legden onder meer de funderingen van de oude Sint-Maartenskerk bloot die bestonden uit Romeins afvalmateriaal.

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' - Will Halstead (foto: VTM - © DPG Media 2020)

April is gewond geraakt bij een schietpartij voor de ingang van het ziekenhuis. Natalie moet een keizersnede uitvoeren op een pas overleden vrouw. Will keert terug naar Chicago. Connor en Ava wonen samen een gala-avond bij om de opening van het nieuwe operatiekwartier te vieren.

'Chicago Med', om 22.30 uur op VTM.

Dossiers