'Fata Morgana': 4 sterren voor Keerbergen!

zondag 22 juni 2008

Deze week was het aan Loes van den Heuvel om de inwoners van Keerbergen uit te dagen voor het programma 'Fata Morgana'. Vijf sleutelfiguren kregen elk een opdracht toegewezen om Keerbergen aan de vijf sterren te helpen. Het thema van deze week was 'a summer's day'. Dankzij de inzet van alle inwoners haalde Keerbergen vier sterren binnen.

Loes

van den Heuvel wilde een 'Summer's day' dus bedoelde ze er ook n met alles erop en eraan. Daarom moesten de inwoners zorgen voor een romantische Engelse tuin van minstens 10 are en een oldtimerparcours door de gemeente met 50 Britse wagens van voor 1950. Voorts moesten alle aanwezigen getrakteerd worden op een traditionele 'Afternoon Tea' met zelfgemaakte scones, sandwiches, cake, enz. Natuurlijk mocht een indrukwekkende Grand March met 100 koppels in historisch kostuum, met hoed, niet ontbreken. Tot slot moesten 300 kinderen in een Engels kostschooluniform 'Shakespeare's Sonnet 18' brengen en dat in een gepast decor.

Om te zien of de opdrachten goed vervuld waren, kwam Loes van den Heuvel naar Keerbergen. Ze schrok duidelijk van het talrijke publiek en ze wilde maar wat graag al een eerste ster uitreiken voor het publiek. Om de eerste chte ster te kunnen uitreiken moesten de inwoners voor een Engelse tuin van minstens 10 are zorgen. De tuin zag er fantastisch uit dus Loes twijfelde niet om die eerste ster uit te reiken. Om de tweede ster binnen te halen moesten er minstens 100 koppels deelnemen aan de Grand March. De dans zag er indrukwekkend uit en er namen 112 koppels deel dus de tweede ster was binnen. Bij de derde ster ging het even mis. Er waren geen 50 Britse wagens van voor 1950 dus ook geen ster voor Keerbergen. Meteen daarna ging het weer goed want 300 kinderen in Engelse uniformen voerden 'Shakespeare's Sonnet 18' op. Daarmee was ook de derde ster binnen. Tot slot genoot het publiek van een heerlijke 'Afternoon Tea'. Keerbergen haalde in totaal 4 sterren binnen!

Volgende week is Wetteren aan de beurt.

DOSSIER: Fata Morgana 2008 (En)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers