EXQI krijgt zendvergunning voor WalloniŽ

vrijdag 26 juni 2009

Het CSA (Conseil Superieur de l'Audiovisuel) heeft de aanvraag van EURO1080 voor een nieuwe analoge zender EXQI goedgekeurd. EXQI is het eerste private televisiebedrijf voor de Franstalige gemeenschap in BelgiŽ met een Belgisch aandeelhouderschap.

D


e nieuwe algemene zender EXQI zou moeten worden gedistribueerd op de kabelnetwerken van VOO en Belgacom TV.

Gabriel Fehervari, CEO Alfacam Group: 'Dankzij deze erkenning zullen de onderhandelingen met VOO en Belgacom TV in een stroomversnelling komen. We willen immers het contentplatform EXQI, met de algemene televisiezender EXQI als sluitstuk, zowel in Vlaanderen als Franstalig BelgiŽ en Brussel, uitbouwen.'

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Gentbrugge' (foto: Canvas - © VRT 2020)

Joris ontmoet Willy in de oude lokettenzaal onder het station - het best bewaarde geheim van Gentbrugge. Medard stond ooit in de krant als 'Mr. Proper'. Hij raapte jarenlang in zijn straat al het zwerfvuil op. Joris uit de Harmoniestraat blijkt niet alleen dezelfde voornaam te dragen als Joris, ze zijn ook even oud ťn delen een passie in radio maken. Het leven van Lieselotte liep anders dan oorspronkelijk gedacht. Toch woont ze nu samen met haar jeugdliefde Sam in hun eigen verbouwde huis.

'Gentbrugge', om 21.15 uur op Eťn.

Dossiers