Elodie Ouedraogo, Bart Peeters en Eline De Munck samen op weekend in 'Weg Zijn Wij'

vrijdag 2 september 2016

Op zaterdag 3 september trappen Bart Peeters, Eline De Munck en Elodie Ouedraogo de eerste aflevering van het nieuwe 'Weg Zijn Wij' af. Zij gaan samen een weekendje op stap in het thema 'thuiskomen'.

Elk van hen organiseert een deel van de trip: Eline kiest voor lekker eten met een culinaire pop-uptour doorheen Antwerpen. Bart zorgt voor de overnachting op een culturele plek en Elodie zorgt voor een heel speciale activiteit met... een workshop taxidermie.

Ontdek hieronder meer over hun weekend, en welke BV's de volgende weekends met elkaar op uitstap gaan.

Een weekend vol mysterie
In het gloednieuwe 'Weg Zijn Wij' gaan drie BV’s samen op weekend in eigen land. Elke bekende Vlaming organiseert een deel van de trip: een activiteit, een overnachting en een gastronomisch gerelateerde uitstap. Volgens een opgelegd thema bereidt elke bekende Vlaming zijn of haar deel van het weekendje voor. Het wordt een uitstap vol mysterie: de BV's ontdekken pas de dag zelf met wie ze op stap gaan en wat ze gaan doen.

Afevering 1 (zaterdag 3 september): Bart Peeters, Elodie Ouedraogo en Eline De Munck
Bart, Eline en Élodie trekken er samen op uit in het thema 'thuiskomen'. Eline organiseert een culinaire pop-uptour doorheen Antwerpen, de stad waar ze nu al enkele jaren woont. Bart trekt richting Lier, zijn thuisstad, waar hij met de dames overnacht in een cultuur jeugdherberg.

Elodie interpreteert het thema op haar eigen manier: haar vriend Jeroom heeft thuis opgezette dieren maar zij is daar niet meteen gek van. Ze organiseert een workshop taxidermie om zelf een mooi dier te maken.

Elodie:  'Thuiskomen is voor mij letterlijk op een dood dier botsen, want we hebben een hele collectie opgezette dieren. En ik vind die van ons eigenlijk niet zo mooi. Dus als ik daar dan toch een hele dag op moet kijken, dan liefst een arty, fashionable dier. En dat gaan we vandaag doen.'

Bart is verrast door Elodies keuze: 'Ik wist dat Elodie ons ging verrassen, maar nu heeft ze wel mijn stoutse verwachtingen overtroffen. Ik dacht ook eerlijk gezegd dat ik alles wat er in de wereld bestaat, al gedaan had.  En ik kan hier echt formeel in zijn: ik heb nog nooit een dier opgezet.'

Eens ze de dieren ziet en aan de slag moet gaan, is Elodie echter niet zo stoer meer...

'Weg Zijn Wij', vanaf 3 september elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alejandra Theus, Ini Massez en Tine Embrechts in 'Zie Mij Graag' (foto: En -  VRT 2018)

Na haar tegenslag met Willem en de mysterieuze vrouwenstem aan de telefoon toen ze Jean-Philippe opbelde, besluit Anna dat ze voorgoed klaar is met mannen. Wanneer ze avances krijgt van een vrouw, vraagt ze zich af of ze misschien altijd al lesbisch was. Terwijl Anna met de hulp van Sas en Nicole aan haar experimentele fase begint, worstelen Ben en Sien met de ongewenste zwangerschap. Gunther en Nicole kunnen het alvast niet laten om zich ermee te moeien.

'Zie Mij Graag', om 20.35 uur op En.

Dossiers