Eind april beslist Belgacom over bieding op voetbalcontract

woensdag 13 april 2011

Belgacom-topman Didier Bellens antwoordde vandaag tijdens de Algemene Vergadering van het bedrijf op een vraag van een aandeelhouder dat het bedrijf pas eind april beslist of het zal meebieden voor het nieuwe voetbalcontract. Belgacom is momenteel nog rechtenhouder, maar dat contract loopt dit jaar af en er zijn kapers op de kust.

Bellens zegt dat er momenteel nog teveel onduidelijkheid is over de voorwaarden en wil daarom nog enkele weken wachten alvorens een beslissing te nemen. Belgacom, momenteel rechtenhouder van de vaderlandse competitie, betaalt jaarlijks zo'n 40 miljoen euro. Dat zegt het bedrijf althans zelf, want het exacte bedrag is niet gekend.


Belgacom benadrukt ook dat het geld dat het voor de rechten betaalt, wordt verdeeld onder de verschillende profclubs. Het is ook niet bereid om tot het uiterste te gaan en stelt limieten. 'We zullen opnieuw moeten zien of het contract over het algemeen winstgevend is', aldus CEO Didier Bellens in Het Laatste Nieuws.

Bron: HLN.be

DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier
Belgacom

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

Rechercheur Barnaby krijgt tijdens de plaatselijke danswedstrijd bezoek van zijn vader, een verwoed stijldansliefhebber. Als een journaliste dood in haar huis wordt aangetroffen, openen Barnaby en Winter het onderzoek dat hen naar de duistere praktijken achter de elegante faade van de stijldanswereld leidt. Daarbij krijgen ze te maken met een ernstig zieke magnaat, een Afghanistanveteraan en een ambitieuze dochter.

'Midsomer Murders', om 20.40 uur op En.

Dossiers