Eind april beslist Belgacom over bieding op voetbalcontract

woensdag 13 april 2011

Belgacom-topman Didier Bellens antwoordde vandaag tijdens de Algemene Vergadering van het bedrijf op een vraag van een aandeelhouder dat het bedrijf pas eind april beslist of het zal meebieden voor het nieuwe voetbalcontract. Belgacom is momenteel nog rechtenhouder, maar dat contract loopt dit jaar af en er zijn kapers op de kust.

Bellens zegt dat er momenteel nog teveel onduidelijkheid is over de voorwaarden en wil daarom nog enkele weken wachten alvorens een beslissing te nemen. Belgacom, momenteel rechtenhouder van de vaderlandse competitie, betaalt jaarlijks zo'n 40 miljoen euro. Dat zegt het bedrijf althans zelf, want het exacte bedrag is niet gekend.


Belgacom benadrukt ook dat het geld dat het voor de rechten betaalt, wordt verdeeld onder de verschillende profclubs. Het is ook niet bereid om tot het uiterste te gaan en stelt limieten. 'We zullen opnieuw moeten zien of het contract over het algemeen winstgevend is', aldus CEO Didier Bellens in Het Laatste Nieuws.

Bron: HLN.be

DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier
Belgacom

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vier logo 4 logo

Anouk en Matthijs hebben last van keuzestress: door hun besluiteloosheid zijn ze al twee jaar op zoek naar een woning. Martijn en co to the rescue! Je kijkt deze zomer naar de Nederlandse versie van het populaire programma 'Blind Gekocht!'.

'Kopen Zonder Kijken', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers