Eerste (najaars)plannen Vlaamse zenders

maandag 15 juli 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

De zomervakantie is nog niet eens in de helft en toch kijken we al reikhalzend uit naar het najaar op tv. Achter de schermen van zenders en productiehuizen wordt momenteel hard gewerkt aan de herfstschema's.

In Het Laatste Nieuws wordt vandaag al even vooruit gekeken. En wij kijken mee.


Op Eén is het vooral uitkijken naar 'Donderen in Keulen', het nieuwe project van Woestijnvis met presentator Sven De Leijer. In het programma wordt bekeken hoe in andere landen wordt omgegeaan met voor ons alledaagse uitspraken. Bij de start van het nieuwe tv-seizoen programmeert Eén ook de nieuwe fictiereeks 'Grenslanders'. In deze coproductie schitteren onder meer Koen De Bouw, Wim Willaert en de Nederlandse actrice Jasmine Sendar. Later volgt op zondag 'Kamp Waes', de dramareeks 'De Twaalf' en een nieuw seizoen van 'Kalmte Kan U Redden'.

Aan het vooravondblok met achtereenvolgens 'Het Journaal Update', 'Dagelijkse Kost', 'Blokken', 'Het Journaal', 'Iedereen Beroemd' en 'Thuis', verandert niets. Nadien kan je kijken naar 'Merci voor de Muziek' met Bart Peeters en Nora Gharib. Hierin worden gewone Vlamingen verrast, bedankt en getroost met muziek. Ook 'Geub', de comedyreeks met Philippe Geubels wordt uitgezonden en er is de nieuwe docureeks 'Circle Of Life' van fotografe Lieve Blancquaert.

Komen terug: 'Spoed 24/7', 'Het Huis', 'Het Gezin', 'Mij Overkomt Het Niet' en 'Pano'.

Maar uitkijken wordt het naar de opvolger van 'Van Gils & Gasten'. Danira Boukhriss Terkessidis krijgt haar eigen laatavond talkshow. In het programma zullen de nieuwsfeiten van de dag besproken worden.

VTM
De grootste commerciële zender van Vlaanderen brengt dit najaar een mix van nieuwe, maar vooral terugkerende en vertrouwde programma's. Zo zijn er nieuwe jaargangen van 'Boer zkt vrouw - de wereld rond', 'Belgium's Got Talent' en 'Make Belgium Great Again'. 'Het Lichaam van Coppens' en 'Beste Kijkers' zijn ook weer van de partij. Later op het najaar is ook 'Groeten Uit' weer te zien en Koen Wauters maakt vier nieuwe afleveringen van zijn aangrijpende programma 'Over Winnaars'. En nog meer Wauters, want ook 'Wat een Jaar' komt terug op zaterdagavond. Luk Alloo gaat weer op pad met de wegpolitie en er wordt een nieuwe reeks gedraaid over de luchtpolitie.

Bij VTM wordt het vanaf september vooral uitkijken naar de kookkunsten van Loïc Van Impe, de opvolger van Sandra Bekkari. Zijn opdracht: jonge kijkers bereiken en een programma maken waar vaart in zit! 'VTM NIEUWS' en 'Familie' blijven op post. 'De Buurtpolitie' wordt wat vernieuwd.

Het programmaschema moet in september al een paar keer worden aangepast door wedstrijden van de Rode Duivels. Vrijdag 6 september is er San Marino-België en maandag 9 september speelt Belgë tegen Schotland. Er staan overigens in totaal dit najaar zes kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels op de planning.

VIER
Ook bij VIER wordt volop de kaart getrokken van de sterkhouders. Zo komt er een nieuw seizoen van 'De Rechtbank' en van 'Bake-off Vlaanderen'. Gert Verhulst presenteert dit najaar niet alleen samen met James Cooke een nieuwe jaargang van 'Gert Late Night', maar het duo is ook te zien in 'De Battle' dat later op het najaar staat geprogrammeerd. En Verhulst duikt ook weer op in 'Dancing With The Stars' dat hij samen presenteert met Kat Kerkhofs.

Ook het langverwachte vervolg van 'Callboys' ligt klaar en een nieuw seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld' is in volle voorbereiding. Het vervolg van de docureeks 'Niveau 4' en ook 'Help, Mijn Borsten Staan Online' met Evi Hanssen wordt voorzien voor 2020.

Op Canvas tenslotte keert de tandem 'Terzake' en 'De Afspraak' terug. Verder plant de zender nieuwe seizoenen van onder meer 'De Ideale Wereld', 'Belpop', 'De Wissel van de Macht' en 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'. Ook kan je in het najaar op het tweede VRT-net nog kijken naar 'Kinderen van het Verzet' en de nieuwe docureeks van Xavier Taveirne over eenzame mensen.

Bron: Het Laatste Nieuws

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers