En wordt warmer dan ooit

donderdag 6 december 2018
Foto: Eén - © VRT 2018

En zet dit jaar opnieuw zijn schouders onder enkele warme acties voor De warmste week. In 'Kalmte Kan U Redden' proberen vijf bekende Vlamingen hun gierende zenuwen onder controle te houden.

Ben Crabbé roept voor De warmste week van 'Blokken' de beste kandidaten van het jaar terug voor een ware titanenstrijd voor het goede doel. Ook 'Iedereen Beroemd' staat dit jaar in het teken van De warmste week met warme verhalen in enkele van de rubrieken. Een aantal sportieve 'Thuis'-acteurs zetten hun beste beentje voor in een benefietvoetbalmatch tegen de Red Flames op 23 december. Tot slot keren Dieter Coppens en Kevin van 'Down the Road' terug in 'Down the Snow', een online sponsortocht waarin ze van de koudste plaats in Finland tot het warmste plekje in Vlaanderen liften.


2700 km liften voor het goede doel
Eén pakt speciaal voor De warmste week uit met 'Down the Snow', een sponsortocht die je vanaf dinsdag 18 december online kan volgen. Dieter Coppens en Kevin van het hartverwarmende Eén-programma Down the road trekken hun winterjas aan en reizen van het verre, sprookjesachtige Lapland naar België. Op zeven dagen tijd zal dit duo al liftend een tocht van 2.700 kilometer afleggen van het koudste punt in Finland, het kerstdorp Rovaniemi, naar het warmste plekje in Vlaanderen: het provinciaal domein Puyenbroek in Wachtebeke. Dat doen ze natuurlijk niet zomaar. Heel Vlaanderen kan hen aanmoedigen door 'Down the Snow' te sms'en naar 4342 of een steunkaart te kopen via een.be. Zo worden twee goede doelen van De warmste week gesteund: Kom op tegen kanker en vzw Downsyndroom Vlaanderen. Hun avontuur is te volgen via Facebook en Instagram van Eén en een.be.

De Red Flames tegen 'Thuis'-acteurs
Enkele sportieve 'Thuis'-acteurs trekken op 23 december ten strijde tegen de Belgische Red Flames in de Sportoase in Leuven. Plezier en verbroedering zijn de sleutelwoorden van deze bijzondere zaalvoetbalmatch, maar natuurlijk willen ze elk ook scoren. De Red Flames spelen voor Plan International België en de 'Thuis'-ploeg koos de ALS-Liga als goed doel. De opbrengst van de ticketverkoop gaat integraal naar De warmste week en wordt gelijk verdeeld over de twee goede doelen.

Welke bekende Vlaming kan het best de kalmte bewaren?
Tom Lenaerts nodigt in zijn quiz 'Kalmte Kan u Redden' op 9 december enkele bekende Vlamingen uit die de temperatuur in de studio tot ongekende hoogtes laten stijgen. Dit jaar strijden Tom Waes, Danira Boukhriss, Wim Lybaert, Goedele Wachters en Jeroen Meus tegen elkaar en tegen zichzelf, met maar één doel voor ogen: zo veel mogelijk geld inzamelen voor De warmste week. De prijzenpot van 10.000 euro wordt integraal geschonken aan SOS Kinderdorpen.

De warmste week van 'Blokken'
Het jaar 2018 vormt de rode draad tijdens De warmste week van 'Blokken', want alle vragen werpen een terugblik op het afgelopen jaar. Ben Crabbé verwelkomt vanaf 17 december de twee sterkste vrouwen en twee slimste mannen van het afgelopen jaar terug in de studio. Elke kandidaat zal strijden om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een door hen uitgekozen goed doel. Niet alleen het prijzengeld gaat naar het goede doel, ook de opbrengst van de sms’en voor het kijkersspel gaat integraal naar De warmste week. Een sms’je kost deze week uitzonderlijk 1 euro.

Maandag 17/12: Leila Van der Mauten vs. Eulalie Groosman
Dinsdag 18/12: Ewout Leys vs. Jan van Soeren
Woensdag 19/12: Halve finale 1: winnaar vrouwen vs. verliezer mannen
Donderdag 20/12: Halve finale 2: winnaar mannen vs. verliezer vrouwen
Vrijdag 21/12: Finale: winnaar aflevering 19/12 vs. winnaar aflevering 20/12

Iedereen warm in 'Iedereen Beroemd'
Ook 'Iedereen Beroemd' is De warmste week niet vergeten. In Iedereen warm komen vanaf 6 december bekende en minder bekende Vlamingen hun verhaal vertellen over een goed doel dat veel voor hen betekent, zoals Cath Luyten en Begijn Le Bleu. In Droge humor worden voor De warmste week de rollen omgedraaid. Komiek Freddy De Vadder daagt Vlaanderen uit om hem aan het lachen te krijgen en zal een week lang met een mond vol water moppen van iedereen aanhoren. Per grap gaat er 5 euro in de pot om zo De warmste week te steunen. In de rubriek De stamboom staat tijdens deze week een 'familie' van vrijwilligers in Antwerpse ziekenhuizen centraal. Stuk voor stuk zijn het mensen met verhalen, goede bedoelingen maar vooral warme harten.

'Iedereen Beroemd': vanaf 6 december om 19.40 uur
'Kalmte Kan u Redden': 9 december om 20.35 uur
De warmste week van 'Blokken': vanaf maandag 17 december om 18.30 uur
'Down the Snow': vanaf dinsdag 18 december via een.be en alle sociale mediakanalen van Eén
Benefietmatch Red Flames versus 'Thuis'-acteurs: zondag 23 december in de Sportoase in Leuven

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig genfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers