En presenteert nieuwe fictiereeks 'Los Zand'

donderdag 20 augustus 2009

In de nieuwe fictiereeks 'Los Zand' trekken drie jonge koppels naar Namibi voor de reis van hun leven. Ze hebben een avontuurlijke roadtrip voor ogen, maar onderweg komen ze voor grote verrassingen te staan. 'Los Zand', vanaf donderdag 3 september dertien afleveringen lang op En.

I


n 'Los Zand' vertrekken zes vrienden halsoverkop naar Namibi voor een avontuurlijke reis door de woestijn. Ze laten alles vallen om zich nog een laatste keer aan een onbezonnen en wild avontuur te wagen voor ze zich definitief settelen.

Het is Vincent Vandeweghe (Matthias Schoenaerts), een succesvolle dertiger, die het initiatief neemt voor de reis. Er staat Vincent een veelbelovende carrire te wachten als creditcontrolmanager bij EK Finance, maar hij laat alles schieten voor de trip. Bovendien weet hij ook zijn vriendin Sylvia (Lotte Pinoy) en zijn vrienden Maarten (Steve Aernouts) en Willem (Koen De Bouw) te overtuigen om met hem mee te gaan. Maarten en Willem nemen op hun beurt hun vriendinnen Julie (Nele Van Rompaey) en Charlotte (Tine Embrechts) mee, zodat het reisgezelschap uiteindelijk zes mensen telt.

Het thuisfront
Omdat de drie koppels zich in het avontuur storten zonder het thuisfront in te lichten, hebben hun ouders het raden naar het waarom van hun vertrek. Alleen Marc (Karel Vingerhoets) en Mieke (Marijke Pinoy), de ouders van Maarten en Sylvia, zijn op de hoogte van hun plannen.

Op Vincents werk zijn ze niet opgezet met diens onaangekondigde afwezigheid. Zijn baas, Robrecht Palsterman (Dries Vanhegen), vreest dat Vincent kwalijke plannen heeft en hij besluit Vincents vader Serge (Erik Van Herreweghe) daarover aan te spreken. Serge, een voormalig eigenaar van EK Finance en een oude vriend van Robrecht, onderzoekt de zaak en ontrafelt gaandeweg het net waarin zijn zoon verstrikt is geraakt.

De tocht
In Namibi reizen de mannen op motoren door het betoverende landschap, terwijl hun vriendinnen een eigen traject volgen met een terreinwagen. Hun aanvankelijke enthousiasme maakt echter al snel plaats voor twijfels over de bedoeling van de reis. Maarten begint zich vragen te stellen bij het gedrag van zijn beste vriend Vincent, Willems vriendin Charlotte blijkt er een eigen agenda op na te houden en Julie bekent een misstap uit het recente verleden.

Door de onverwachte onthullingen begint de vriendschap tussen de zes stilaan barsten te vertonen. En vraag dringt zich steeds prominenter op: waar gaat deze reis naartoe?

'Los Zand', vanaf donderdag 3 september om 21.15 uur op En.

'Los Zand' in 'Vlaanderen Vakantieland'
In 'Vlaanderen Vakantieland' reist actrice Tine Embrechts, die in de reeks de rol van Charlotte speelt, opnieuw naar Namibi. In het spoor van Los zand maakt zij een rondreis langs alle niet te missen plekjes in de parel van zuidelijk Afrika. Zo ontmoet ze Bosjesmannen in de Kalahariwoestijn en gaat ze op zeesafari vanuit Walvisbaai. Het resultaat is op zaterdag 3 en 10 oktober te zien in een dubbele reportage in 'Vlaanderen Vakantieland' op En. In september wordt de reportage met Tine Embrechts als gastreporter uitgebreid voorgesteld.

''Los Zand' in 'Vlaanderen Vakantieland'', zaterdag 3 en zaterdag 10 oktober om 18.10 uur op En.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Beth Emhoff keert terug naar huis in Minneapolis na een zakenreis in Hongkong. Ze lijkt een stevige griep te hebben opgelopen en al snel wordt ook haar zesjarige zoontje Clark ziek. Enkele dagen later moet de doodzieke Beth worden opgenomen in het ziekenhuis, waar ze enkele uren later overlijdt. Ook Clark bezwijkt aan de ziekte. Al snel blijkt dat een onbekend en dodelijk virus is uitgebroken. Alle instanties slaan de handen in elkaar om de epidemie een halt toe te roepen.

'Contagion', film uit 2011 met oa. Gwyneth Paltrow en Matt Damon, om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 22:40
  Keeping Faith
  23:37
  Keno
 • 21:20
  Nebel im August
  23:25
  The Lawyer
 • 22:30
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 22:40
  9-1-1
  23:35
  Chicago Med
 • 20:00
  UK Open Darts
  23:40
  SAS: Who Dares Wins Australia
 • 22:15
  The House Bunny
  00:00
  Siren
 • 22:25
  The Graham Norton Show
  23:20
  American Horror Story
 • 20:30
  TV krant VTMKIDS
  05:35
  Brandweerman Sam
 • 22:40
  Nonkel Jef
  23:05
  Bompa
 • 22:40
  Big Brother
  23:40
  Geubels en de Belgen
 • 20:35
  Sex and the City
  23:25
  Temptation Island: Love or Leave
 • 22:50
  Pawn Stars
  23:15
  Storage Wars
 • 23:00
  KLAAR IN 20 minuten
  23:25
  De sterrenkaart
 • 20:45
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 23:00
  al-1-maar-hits
  00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
 • 22:55
  Hallo roger
  23:12
  Nooit meer rommel in de garage 1
 • 23:00
  De Koepelzaal
  18:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
 • 22:50
  Op1
  23:50
  NOS Journaal
 • 22:30
  The Nest
  23:35
  Poldark
 • 22:20
  Yentl en de Boer in Concert
  23:40
  TreurTeeVee