En HD deze zomer beschikbaar bij TV Vlaanderen

woensdag 25 juni 2008

TV Vlaanderen zendt vanaf 5 juli En HD gratis uit voor al haar abonnees. Op dit nieuwe kanaal brengt de VRT deze zomer de beste sportevenementen in HD. Zo worden o.a. de Tour de France en de Olympische Spelen in de allermooiste beeldkwaliteit op het Vlaamse scherm gebracht.

E


n HD wordt niet toegevoegd aan het HD-pakket van TV Vlaanderen, maar zal kosteloos beschikbaar worden gesteld voor alle abonnees. Liefhebbers hebben wel een satellietinstallatie met HD-ontvanger nodig om En HD via TV Vlaanderen te kunnen ontvangen.

En HD overal en altijd in Belgi
Bij TV Vlaanderen kunnen sportfans deze zomer overal en altijd en bovendien gratis genieten van En HD. De aanbieder van digitale televisie via satelliet stelt het nieuwe kanaal van de VRT immers beschikbaar via de ASTRA-satelliet. Van 5 tot 27 juli worden hierop de rechtstreekse ritverslagen van de Tour de France uitgezonden in HD, en van 8 tot 24 augustus volgen ook de wedstrijdverslagen van de Olympische Spelen. De satelliettechnologie waar TV Vlaanderen mee werkt, maakt dat En HD overal in Belgi kan worden ontvangen. Op vakantie aan zee of met de mobilhome in de Ardennen, met de schotelantenne van TV Vlaanderen kan de Vlaming de sportzomer van de VRT overal in HD-kwaliteit meebeleven.

"De opname van En HD in ons aanbod toont welke stappen we bij TV Vlaanderen ondernemen om onze abonnees waar voor hun geld te bieden," zegt Algemeen Directeur Kurt Pauwels hierover. "We willen hen altijd meer zenders bezorgen, maar ook altijd meer kwaliteit, en dat doen we zeker en vast met de sportverslaggeving van de VRT in HD."

En HD gratis voor TV Vlaanderen abonnees
En HD wordt door TV Vlaanderen bovendien kosteloos beschikbaar gesteld voor alle abonnees. Een abonnement op het Basispakket volstaat dus om de Tour de France en de Olympische Spelen in de staalheldere beeldkwaliteit van HDTV te kunnen bekijken. Wel moet men natuurlijk over de nodige hardware beschikken, waaronder een HD-ontvanger en een 'HD Ready' of 'Full HD' tv. Naast En HD biedt TV Vlaanderen ook vijf andere HD-zenders aan, namelijk National Geographic HD, Discovery HD, Brava HDTV, Voom HD en Nederland 1 HD. Het HD-pakket wordt bovendien nog aangevuld met tal van HD-zenders die gratis kunnen worden ontvangen via de ASTRA satelliet. Zowel het HD-pakket als het gratis aanbod aan HD-kanalen via satelliet zal in de toekomst nog worden uitgebreid, dus voor HDTV zit de kijker nergens zo goed als bij TV Vlaanderen.

Persbericht TV Vlaanderen
http://www.een.be
Meer artikels over En

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers