Eef Coolen, Jan Kriekels en Bart Lens experts in 'De Barak van Bartel'

maandag 4 juli 2016

Bartel van Riet krijgt in het nieuwe Discovery-progamma 'De Barak van Bartel' hulp van niemand minder dan landschaps- en tuinarchitect Eef Coolen, art director en designer Jan Kriekels en architect Bart Lens.

In deze lokale productie gaat hij samen met deze experts op zoek naar het strafste, mooiste en meest bijzondere tuinhuis van de lage landen. Vlaamse en Nederlandse tuinen herbergen duizenden opmerkelijke schuurtjes en tuinhuizen die de moeite waard zijn om in het zonnetje te zetten. Per aflevering worden vier tuinhuizen bezocht en daarbij wordt de mooiste barak uitgekozen. Bartel krijgt daarvoor de hulp van Eef, Jan en Bart en samen onderzoeken ze hoe de barakken tot stand zijn gekomen, welk uniek verhaal ze herbergen en vooral wie de interessante eigenaars zijn.


In de vijfde en laatste aflevering wordt uit deze selectie één winnaar gekozen en daarnaast bekroont Bartel samen met de kijker de meest unieke creatie tot 'Barak van het jaar 2016'. Met alle kennis die Bartel onderweg verzamelt, bouwt hij in het Vrijbroekpark in Mechelen zijn eigen ultieme schuur: 'De Barak van Bartel'.

Eef Coolen (30) is een van de weinige vrouwelijke landschaps- en tuinarchitecten van ons land. Na vijf jaar als journaliste bij Het Belang van Limburg hing ze haar pen tijdelijk aan de wilgen. Het buitenleven riep haar en ze startte Bolster, haar eigen tuinbedrijf. Haar doel is om mensen te inspireren en te verbazen met haar designs. Sinds vorig jaar schrijft zij echter weer en maakt zij wekelijks een dubbele pagina vol over 'groen' in alle soorten en vormen voor Het Belang van Limburg. Ook presenteert zij 'Natuurlijk!', een programma op het regionale TV Limburg. Eef is helemaal thuis in tuinen en voor 'De Barak van Bartel' verkent ze bijzondere bouwwerken in Vlaanderen en Nederland.

Jan Kriekels (55) is een excentrieke art director en designer. Na zijn studies (experimentele psychologie, entropie, antropologie, economie en internationale marketing) nam Jan het bedrijf van zijn vader over en werd zo CEO van JAGA. Hij blies het bedrijf nieuw leven in door de focus te verleggen van de doorsnee radiator naar meer design radiatoren. Zijn doel is om zijn bedrijf te blijven voeden met nieuwe ideeën en invalshoeken. Vandaag maakt het bedrijf gebruik van innovatieve verwarmingstechnologie. Onder zijn leiding heeft het bedrijf al verschillende internationale design en export awards gewonnen.

Bart Lens (57) is een architect, maar hij ziet zichzelf eerder als een rationele artiest. Hij focust zich niet alleen op architectuur, maar ook op productontwikkeling en interieurvormgeving. In 1995 begon hij zijn eigen architectenbureau Lens°Ass in Hasselt. Bart Lens volgt steeds zijn eigen weg, zijn creativiteit leidt vaak tot verrassende en verfrissende resultaten: een gerechtsgebouw in de vorm van een boom, een grote lamp waar 5 mensen in kunnen of een tafel die op en neer beweegt. Bart publiceerde het boek: 'Lens°Ass Architect' waarin hij allerlei projecten van zijn hand voorstelt. In De Barak van Bartel laat hij zijn licht schijnen over bijzondere tuinhuisarchitectuur.

'De Barak van Bartel' is gebaseerd op het originele format 'Shed of the Year', gecreëerd door Plum Pictures, en wordt geproduceerd door BlazHoffski België.

'De Barak van Bartel', vanaf vrijdag 23 september om 21.00 uur bij Discovery Channel.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Joanna doet haar uiterste best om haar relatie met Alan Statham geheim te houden. Caroline heeft minder geluk wanneer iemand haar samen met Guy ziet toekomen. Guy is in de wolken met de geruchten die de ronde doen en dikt ze met plezier wat aan. Maar dat laat Caroline niet zomaar gebeuren... Ondertussen gaat Martin op zoek naar zijn vermiste sojayoghurt en leert Statham stijlvol door de gangen flaneren.

'Green Wing', om 23.35 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:30
  Sporza op zondag
  18:04
  Het journaal (vooravond)
 • 10:00
  Ketnet Junior
  18:00
  Sporza: EK Atletiek Indoor
 • 16:35
  Mini ninjas
  16:45
  Berry Bees
 • 16:40
  Lisa
  17:05
  VTM Nieuws 17/18 uur
 • 13:45
  UK Open Darts
  17:30
  Boer zkt Vrouw Australië
 • 16:30
  Anger Management
  16:55
  Will & Grace
 • 16:05
  Vossenstreken
  17:55
  De Raf & Ronny Show
 • 16:20
  Draken: Race naar de rand
  17:05
  Lego Ninjago
 • 16:40
  Binnen zonder bellen
  18:05
  SOS Piet
 • 15:55
  Komen eten
  18:35
  Bye Bye Belgium
 • 16:10
  The Rookie
  20:35
  Coroner
 • 16:20
  Two And a Half Men
  19:55
  Journey to the Center of the Earth
 • 16:40
  Nuances
  17:10
  Puur oosters
 • 13:35
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 16:00
  Jukebox
  17:00
  100 Seconden
 • 16:32
  Mijn tuin
  16:50
  Raam en deur in de kijker
 • 16:30
  De Koepelzaal
  17:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
 • 15:35
  NOS Studio Sport
  17:58
  Socutera
 • 16:30
  NOS Sport: Tennis ABN AMRO finale
  17:50
  Jacobine op 2
 • 16:40
  Willem Wever Flits
  16:50
  Checkpoint