'Droge humor', afscheid van de Britten en het leven op kot in nieuw seizoen 'Iedereen Beroemd'

zondag 2 september 2018
Foto: Eén - © VRT 2018

Vlaanderen kan vanaf 3 september weer genieten van zijn dagelijkse afspraak met het populaire 'Iedereen Beroemd' op En, met tal van nieuwe, verrassende rubrieken zoals 'Bye bye Britain', 'Het antwoordapparaat' en 'In goede en kwade dagen'.

Ook keren een heleboel gesmaakte rubrieken terug, zoals 'De stamboom', 'Krantenkippen', 'De dag', en 'De adviescommissie'.


Dit seizoen sluit 'Iedereen Beroemd' dagelijks af met het nieuwe 'Droge humor', waarin twee mensen met een mond vol water proberen om niet als eerste te lachen met de grappen van een komiek. In het nieuwe 'Bye bye Britain' onderneemt Anglofiele reporter Stijn Van Der Stockt op geheel persoonlijke wijze een rondreis door Groot-Brittannië om afscheid te nemen van onze soon-to-be-ex-fellow-Europeans. Siska Schoeters carpoolt elke dinsdagochtend mee naar iemands werk en zorgt voor een gezellige ochtend met koffie, koeken, wekelijkse magazines en roddels. En in 'Op kot' volgt Iedereen beroemd zeven studenten die samen op kot zitten in het centrum van Leuven.

Dagelijkse rubrieken
De hele week wordt 'Iedereen Beroemd' afgesloten met een vleugje 'Droge humor'. Elke dag nemen twee (nieuwe) vrienden, kennissen of collega's met een mond vol water tegenover elkaar plaats. De grappenmaker/komiek van de week probeert ze aan het lachen te krijgen. Wie het als eerste uitproest van het lachen, verliest. De winnaar krijgt niet enkel felicitaties van 'Iedereen Beroemd', maar ook een passende handdoek. David Galle mag als eerste komiek een poging wagen.

In 'Deurvragen' trekken de reporters van 'Iedereen Beroemd' driemaal per week (maandag-woensdag-vrijdag) door het land. Ze bellen aan bij een heleboel deuren, gewapend met één vraag over de actualiteit van de dag.

Maandag
Ook dit seizoen kan bekend Vlaanderen aankloppen bij 'De adviescommissie', waar de jeugdige raadgevers helpen met vragen of problemen. De eerste consultaties gaan naar Martin Heylen, Xavier Taveirne en Koen Crucke.

Reporter Stijn Van Der Stockt trekt op maandag naar Groot-Brittanië in de nieuwe rubriek 'Bye bye Britain'. De komende maanden reist hij er rond om op geheel eigen wijze afscheid te nemen van de Britten. De rubriek loopt vanaf 3 september tot net na de voorziene uiterlijke datum van de Brexit (29 maart).

Dinsdag
'De jeugd van tegenwoordig'… leest geen handleiding meer, maar leeft online. Helpt hen dat als ze hun handen echt eens vuil moeten maken, zoals een lamp vervangen of pannenkoeken bakken? Enkele jeugdige duo’s gaan wekelijks een nieuwe uitdaging aan, met behulp van Google en co.

Siska Schoeters carpoolt in 'Koekskes & boekskes' elke dinsdagochtend mee naar iemands werk. Zij krijgen niet enkel het sprankelende gezelschap van Siska om goed mee wakker te worden, Siska zorgt een gezellige ochtend met de wekelijkse magazines en roddels, en brengt lekkere koffie en koeken mee.

Woensdag
Op woensdag brengt 'Iedereen Beroemd' de opvallende nieuwe rubriek 'In goede en kwade dagen'. Elk huisje heeft zijn kruisje, maar het is niet allemaal kommer en kwel. Wekelijks krijgen koppels de kans om eens en voor altijd duidelijkheid te scheppen over de grote relationele vragen: wie zette de eerste stap en ‘vroeg het aan’,  wie is er nu de baas in huis, wie ruimt het meest op, wie zet de vuilbakken buiten, wie drinkt het meest of vaakst alcohol, en wie snurkt het luidst? Een vast panel van koppels - jong en oud, getrouwd en samenwonend, hetero en homo, en komend uit allerlei hoeken van Vlaanderen - geeft 'Iedereen Beroemd' een unieke en grappige inkijk.

Donderdag
Met 'Liefde door de maag' toont 'Iedereen Beroemd' zijn goed hart en probeert het mensen aan een lief te helpen. Hoe? Aangezien liefde door de maag gaat, worden twee mensen samen in een keuken gedropt om een lekker gerecht te maken. Kiezen ze aan het einde van de rit voor een romantisch diner met twee, of wordt het take-away?

Vrijdag
Wekelijks volgt 'Iedereen Beroemd' het leven van zeven studenten die samen 'Op kot' zitten in het centrum van Leuven. Een mix van doorwinterde studenten en eerstejaars, universitairen en hogerscholers, uit allerlei hoeken van Vlaanderen. Tijdens de eerste weken van 'Iedereen Beroemd' leren de kijkers de studenten kennen, daarna nemen ze de rubriek over met zelf gefilmd materiaal uit hun dagelijkse leven en studies.

Op de redactie van 'Iedereen Beroemd' is het zo druk dat de telefoon niet steed beantwoord kan worden. Daarom is er vanaf nu één nummer waarop Vlaanderen opmerkelijk nieuws of speciale gebeurtenissen kan melden: 02/741.42.00. Gaat je buurman aan de slag met twee miljoen Lego-blokjes? Maak je zelf de grootste puzzel ter wereld? Doet je man mee aan het EK Powertoolracen? Laat het weten en misschien komt er een ploeg van 'Iedereen Beroemd' langs om dat vast te leggen voor de nieuwe rubriek ​'Het antwoordapparaat'.

In het nieuwe 'Klein beschrijf' laten kinderen hun verbeelding de vrije loop als het gaat over ietwat abstracte begrippen zoals ‘liefde’ of ‘god’. Die verbeelding probeert Rob, de huisgraficus van Iedereen beroemd, vakkundig te vertalen in speelse cartoons.

Daarnaast keren er doorheen de week gesmaakte rubrieken terug, zoals 'De stamboom', 'Krantenkippen', 'De dag', en 'De adviescommissie', en zijn er ook enkele nieuwe rubrieken waar de redactie momenteel nog volop aan werkt.

'Iedereen Beroemd', vanaf 3 september van maandag tot en met vrijdag om 19.40 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
iedereenberoemd

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers