Drie nieuwe gezichten in zesde seizoen 'Aspe'

vrijdag 20 augustus 2010

Vanaf 30 augustus 2010 wordt Brugge voor het zesde seizoen op rij geteisterd door een misdaadgolf die dertien weken lang zal aanhouden. Voor de adepten van 'Aspe' die vorig seizoen met gemiddeld 893.941 op de afspraak waren en een marktaandeel van 36,9% (VVA18-54) lieten noteren -, betekent dit een blij weerzien met Hoofdinspecteur Van In, gespeeld door Herbert Flack. Maar naast de vaste cast is er ook plaats voor drie nieuwkomers. TV-Visie stelt ze graag aan je voor...

Naast Herbert Flack zetten natuurlijk ook Francesca Vanthielen (Onderzoeksrechter
Hannelore Martens), Maaike Cafmeyer (Inspecteur Carine Neels), Mathias Coppens (Inspecteur Mitch Dedecker) en Michel Van Dousselaere (Commissaris Roger De Kee) nog steeds hun beste beentje voor om de brede waaier aan cases tot op het bot uit te spitten. Alice Reys - die Tamara Meijer speelt - draait nog enkele afleveringen mee, tot Mitch Dedecker terugkeert van zijn uitwisselingsproject in Amsterdam en Neels opnieuw vervoegt.


DRIE NIEUWKOMERS

Ludo Hoogmartens in 'Aspe' seizoen 6LUDO HOOGMARTENS als nieuwe partner van Van In

In seizoen 6 wordt Hoofdinspecteur Van In bijgestaan door zijn nieuwe partner Rob De Maegd, een Limburger die net naar Brugge is verhuisd met zijn gezin. Dat Rob initiatief neemt en altijd in de stemming is voor een grapje, is wel het minste wat je kan zeggen. De Maegd is een echte family man, die het soms moeilijk heeft met zijn puberende dochter. Zijn zachte kant speelt hem soms parten tijdens zijn politiewerk, vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn.

Rob De Maegd wordt gespeeld door Ludo Hoogmartens, die reeds te zien was in series als ‘Katarakt’, ‘Matroesjka’s’, ‘Flikken’, ‘Ons Geluk’ en ‘Heterdaad’, maar ook een rol in ‘De zaak Alzheimer’ op zich nam.

Adriaan Van den Hoof in 'Aspe' (reeks 6)ADRIAAN VAN DEN HOOF als computernerd

Dit najaar zal Adriaan Van den Hoof in 'Aspe’ de rol van Tom Smeekens op zich nemen. Tom is een humoristische nerd die bij de Computer Crime Unit werkt en af en toe door Dedecker en Neels geconsulteerd wordt.

Met een computer kan Tom ongeveer alles, maar zijn sociale contacten verlopen meestal iets minder vlot. Samen met De Maegd en De Kee zal hij regelmatig voor een vleugje humor zorgen in het zesde seizoen van 'Aspe'.

Kim Hertogs in 'Aspe' (reeks 6) KIM HERTOGS als assistente van de wetsdokter

Dit seizoen maakt de kijker ook kennis met een nieuw vrouwelijk personage. Kim Hertogs, vooral bekend door haar rol van Jana in ‘Louislouise’, is de dochter van wetsdokter Van Maele. Zij werkt als assistente van haar vader dan ook mee met het forensisch team. Zo leert ze Mitch kennen en al gauw bloeit er iets moois tussen de twee. 

'Aspe 6' in preview? Kijk hier

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Thomas Vanderveken (foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019)

'Alleen Elvis' sluit het seizoen af in stijl, met een van populairste n grappigste vrouwen van Vlaanderen: Maaike Cafmeyer. De jonge, verlegen Maaike droomt er eerst van om vroedvrouw te worden of lerares godsdienst, maar het wordt toch actrice. Ze begint in het theater, maar doorbreken naar het grote publiek doet ze via televisie en haar onweerstaanbare rol in het komische programma 'Het Geslacht De Pauw'. Het bezorgt haar populariteit en het imago van 'zotte doos' terwijl ze evenzeer een stille kant heeft. Haar man is professioneel cellist en samen met hun twee dochters musiceren vindt ze erg belangrijk. Ze heeft ook een nostalgische kant waarin ze het leven niet altijd als een cadeau ziet. 'Dat vrolijke blondje is dan misschien niet mijn natuurlijke staat, het maakt wel deel van me uit. Als je voor niemand een bedreiging vormt, ben je altijd veilig'.

'Alleen Elvis Blijft Bestaan', om 22.00 uur op Canvas.

Dossiers