'Domino, de zoektocht' vanaf eind september bij vtm

dinsdag 6 september 2011

Voorlopig zijn de vrijdagavonden van vtm nog filmavonden, maar daar komt vanaf 30 september verandering in. In 'Domino - de Zoektocht' gaat host Francesca Vanthielen op zoek naar de mannelijke hoofdrolspeler voor de hitmusical 'Domino', een romantische komedie waarin de hits van Clouseau centraal staan.

Onder meer Deborah De Ridder, Maaike Cafmeyer, Ivan Pecnik, Mark Tijsmans, Jeroen Maes, Marijn Devalck, James Cooke en Anne Mie Gils zullen vanaf 8 maart 2012 op de planken van de Antwerpse Stadsschouwburg te bewonderen zijn, maar de mannelijke hoofdrol in de hitmusical wordt via een andere weg gecast.

Inderdaad, de jongeman die Domino (Deborah De Ridder) opnieuw zal proberen te doen geloven in de ware liefde, wordt immers gezocht via ‘Domino - de Zoektocht’, de talentenjacht die vanaf vrijdag 30 september 2011 te volgen is bij vtm. Acht weken lang zal de kijker ondergedompeld worden in de strijd om die felbegeerde rol van Sam.

Afavalrace met als einddoel die ene, uniek hoofdrol
Uit ruim 800 inzendingen selecteerde de vakjury 70 kandidaten -zowel professionals als ruwe diamanten zonder ervaring-, die hun zinnen gezet hebben op de rol van Sam. Zij hebben alvast één ding gemeen: hun liefde voor Clouseau.

Het avontuur van de Sammen in spe begint in de Nationale plantentuin van Meise, waar ze een acteerauditie tot een goed einde moeten brengen. Stuk voor stuk moeten ze aan de zijde van Clara Cleymans, Kim Hertogs of Darya Gantura een sleutelscène naspelen uit een romantische Hollywoodklassieker en dit voor topregisseur en het hoofd van de jury Frank Van Laecke, en rasacteurs Veerle Dobbelaere en Stany Crets.

De 20 kandidaten die hen weten te overtuigen van hun acteertalent, mogen door naar de zangauditie, waar Frank Van Laecke wordt bijgestaan door musicaldiva Vera Mann en muzikale duizendpoot Ronny Mosuse. Sommige jongemannen zingen alle twijfels weg, anderen weten niet te overtuigen. Daarna kunnen ze enkel wachten op het verdict van de jury, want slechts 12 van de 20 mannen zullen verder strijden voor de felbegeerde rol van Sam.

Vooraleer Francesca de 12 gelukkigen naar huis laat gaan, heeft ze nog een verrassing voor hen: Koen en Kris Wauters komen hen persoonlijk vertellen dat zij binnenkort op Swentibold-stage mogen, een bestaande streek in het Nederlandse Zuid-Limburg. Daar heten coaches Veerle Dobbelaere, Ronny Mosuse en Lise Alexander (‘So You Think You Can Dance’-finalist) hen welkom… in het land van Swentibold. Zij zullen de kandidaten elk in hun eigen vakgebied, doorheen het hele parcours begeleiden en zullen op de stage ook evalueren wie niet voldoet aan de verwachtingen en zijn droom om Sam te spelen dus vaarwel moet zeggen.

In Swentibold geeft Veerle de mannen acteerworkshops en Ronny checkt met het nummer “Vonken en Vuur” hoe het gesteld is met het zangtalent van de kandidaten. De mannen komen nog voor andere verassingen te staan, onder andere in de vorm van Kris Wauters die hen gitaarles komt geven. In de musical zal Sam immers de hit “Domino” moeten spelen, wat bij sommige kandidaten die nog nooit een gitaar hebben vast gehad, tot lichte paniek leidt. Ook Koen Wauters neemt de mannen op sleeptouw… al joggend. Wie de vele voorstellingen van de hitmusical ‘Domino’ wil volhouden, moet immers in topconditie zijn. Na ook een tangoworkshop door Lise Alexander, een entertainende en publieke opdracht van Ronny Mosuse én veel wikken wegen, beslissen de jury en coaches nog enkele jongens naar huis te sturen. 12 gelukkigen blijven over en krijgen ook meteen het script van de musical mee naar huis.

Tijdens de zomer komt het erop aan het script in te studeren en krijgen de mannen de kans om hun talent bij te schaven op allerlei vlakken. Een verschil met andere talentenjachten is dat de coaches de jongemannen continu evalueren, in aanloop naar het groot examen dat zij op het einde van de zomer moeten afleggen om te bewijzen dat zij een plek in de studioshows waard zijn.

Dit hele parcours van audities, Swentibold-stage, het instuderen van het script en de opvolging van de kandidaten tijdens de zomer door de coaches, alsook het groot examen, kan de kijker volgen in de eerste 4 afleveringen. Na het finale examen blijven 6 mannen over, die hun plaats in de studioshows verdiend hebben.

In deze 3 tv-shows leren we gaandeweg het verhaal van de hitmusical ‘Domino’ kennen en zullen de kandidaten zich week na week moeten bewijzen op het podium. Zingen, dansen, acteren,…: ze moeten het allemaal kunnen. Wie kan de stress, de werkdruk en de hoge eisen van de jury aan? Wie is gemaakt voor een leven in de spotlights? We volgen het wedervaren van elke kandidaat in de aanloop naar elke show en duiken mee in de hectiek backstage.

Naarmate de finale nadert, gaat de jury natuurlijk ook op zoek naar het perfecte plaatje. Welke Sam zorgt voor ‘vonken en vuur’ als hij met zijn Domino (Deborah De Ridder) op het podium staat? En na al dat zwoegen, studeren, oefenen en zweten is het eindelijk zover: de 3 beste kandidaten nemen het op 18 november in een swingende, live finale tegen mekaar op om Vlaanderen voor zich te winnen. Het is immers de kijker die mee beslist welke man met de hoofdrol van Sam gaat lopen en in de hitmusical ‘Domino’ het hart van Domino (Deborah De Ridder) voor zich zal proberen winnen.

'Domino, de zoektocht', vanaf vrijdag 30 september bij vtm.



DOSSIER: Najaar 2011: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
vtm

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:55
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:25
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:40
    Geen uitzending
    06:05
    Kabouter Plop
  • 03:10
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 01:00
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 01:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 03:15
    JAG
    02:30
    Baywatch
  • 00:45
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 00:35
    Geen uitzending
    02:25
    Sports Late Night
  • 01:50
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 03:30
    Geen uitzending
    02:40
    Kitchen Commando
  • 01:10
    Geen uitzending
    06:20
    The Block NZ
  • 01:25
    Geen uitzending
    08:20
    Hailey Dean Mystery: 2+2=4 Murders
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 03:19
    Voor u getest
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 03:30
    Sarah's Sweet Table
  • 02:30
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 03:25
    Grantchester
    02:45
    Midsomer Murders
  • 03:10
    NOS Journaal
    01:44
    Mindfck
  • 02:03
    Nieuwsuur
    08:04
    Petrus in het land
  • 03:16
    Tekst-TV
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal