Dominique Persoone en Andy De Brouwer in nieuw njam!-programma 'Belgium Loves Bordeaux'

vrijdag 18 oktober 2019
Foto: Njam! - © Studio 100 2019

BelgiŽ houdt van Bordeaux. En die liefde is helemaal wederzijds! Dat bewijzen topsommelier Andy De Brouwer en njam!-chef Dominique Persoone in het nieuwe programma 'Belgium Loves Bordeaux'.

De heren trekken op roadtrip door de prachtige wijnregio en laten ons proeven en genieten van de smakelijke match tussen België en Bordeaux.


Die match wordt meer dan ooit duidelijk bij de bezoeken van Andy aan maar liefst  zes verschillende Chateaux zoals onder meer Chateau L'Hêtre van de Vlaamse familie Thienpont. Zij zijn maar één van de vele Belgen die ons verwelkomen en zo tonen waarom ze hun hart verloren hebben aan  Bordeaux. Chef Dominique bereidt in elke aflevering een Belgische klassieker met lokale topingrediënten. Hij tilt zijn gerecht telkens naar een hoger niveau met een verrassende Bordelese touch. Verwacht je aan een eigentijdse wijnselectie en een geslaagde foodpairing met heerlijke Bordeaux-wijnen.

In de eerste aflevering trekken Andy en Dominique naar de zee om witte wijnen van topniveau te ontdekken. Andy spreekt af met familie Despagne om te proeven van hun 'Entre-Deux-Mers' terwijl Dominique de oesters voor zijn totjespap zelf gaat plukken in het Bassin van Arcachon.

'Belgium Loves Bordeaux', nieuw op njam! vanaf 19 oktober elke zaterdag een nieuwe aflevering om 9.45, 12.45 en 22.45 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers