Dominique Persoone en Andy De Brouwer in nieuw njam!-programma 'Belgium Loves Bordeaux'

vrijdag 18 oktober 2019
Foto: Njam! - © Studio 100 2019

België houdt van Bordeaux. En die liefde is helemaal wederzijds! Dat bewijzen topsommelier Andy De Brouwer en njam!-chef Dominique Persoone in het nieuwe programma 'Belgium Loves Bordeaux'.

De heren trekken op roadtrip door de prachtige wijnregio en laten ons proeven en genieten van de smakelijke match tussen België en Bordeaux.


Die match wordt meer dan ooit duidelijk bij de bezoeken van Andy aan maar liefst  zes verschillende Chateaux zoals onder meer Chateau L'Hêtre van de Vlaamse familie Thienpont. Zij zijn maar één van de vele Belgen die ons verwelkomen en zo tonen waarom ze hun hart verloren hebben aan  Bordeaux. Chef Dominique bereidt in elke aflevering een Belgische klassieker met lokale topingrediënten. Hij tilt zijn gerecht telkens naar een hoger niveau met een verrassende Bordelese touch. Verwacht je aan een eigentijdse wijnselectie en een geslaagde foodpairing met heerlijke Bordeaux-wijnen.

In de eerste aflevering trekken Andy en Dominique naar de zee om witte wijnen van topniveau te ontdekken. Andy spreekt af met familie Despagne om te proeven van hun 'Entre-Deux-Mers' terwijl Dominique de oesters voor zijn totjespap zelf gaat plukken in het Bassin van Arcachon.

'Belgium Loves Bordeaux', nieuw op njam! vanaf 19 oktober elke zaterdag een nieuwe aflevering om 9.45, 12.45 en 22.45 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Wegpolitie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk hoe de politie én de bekeurden zo'n actiedag beleven. Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen en daar blijken nogal wat Nederlanders én toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. Een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in Alloo bij de Wegpolitie op de bon vliegt wegens te snel rijden. Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet.

'Alloo bij de >Wegpolitie', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers