Documentaire 'De Nada' met Daan Stuyven en Peter De Bruyne op Canvas

woensdag 16 september 2015

'De Nada' is een multidisciplinair project rond muzikant Daan Stuyven en fotograaf Peter De Bruyne. In eerste instantie is het een auteursdocumentaire waarin cineaste Christina Vandekerckhove de twee vrienden volgt tijdens een reis door onvatbare Spaanse landschappen op zoek naar de plek die het niets benadert, naar een equivalent van niets.

Onderweg maakt Daan een soundtrack en Peter een fotografisch beeldverslag.


Het programma is een kruisbestuiving tussen beeld en muziek en tevens is het een unieke trip die de kijker meeneemt in het creatieproces van twee bevriende kunstenaars. Ergens tussen Tremp en Luna komen ze terecht in een niemandsland. Dit rare landschap, bijna vacuum, is ideaal als studio en decor voor een grillig muzikaal en fotografisch proces.

Het dwalen in desolate plekken triggeren Peter tot eigenzinnige fotografische poëzie en Daan tot al even desolate soundscapes. Voor beiden een zeldzaam, intens  en uniek experiment en zonder af te spreken voelden ze elkaar wonderwel aan.

Op Canvas komt een aparte pagina over 'De Nada' met een heleboel extra informatie en een longread  met quotes, audio en video in magazine-formaat, waar men rustig kan doorbladeren.

Op 6 april 2016 brengen Daan en Peter in het Concertgebouw van Brugge live het resultaat, waarbij de beelden de muzikale beleving versterken.

'De Nada', vanaf zondag 4 oktober om 21.30 uur op Canvas.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
Canvastv

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op En.

Dossiers