Documentaire 'De Nada' met Daan Stuyven en Peter De Bruyne op Canvas

woensdag 16 september 2015

'De Nada' is een multidisciplinair project rond muzikant Daan Stuyven en fotograaf Peter De Bruyne. In eerste instantie is het een auteursdocumentaire waarin cineaste Christina Vandekerckhove de twee vrienden volgt tijdens een reis door onvatbare Spaanse landschappen op zoek naar de plek die het niets benadert, naar een equivalent van niets.

Onderweg maakt Daan een soundtrack en Peter een fotografisch beeldverslag.


Het programma is een kruisbestuiving tussen beeld en muziek en tevens is het een unieke trip die de kijker meeneemt in het creatieproces van twee bevriende kunstenaars. Ergens tussen Tremp en Luna komen ze terecht in een niemandsland. Dit rare landschap, bijna vacuum, is ideaal als studio en decor voor een grillig muzikaal en fotografisch proces.

Het dwalen in desolate plekken triggeren Peter tot eigenzinnige fotografische poëzie en Daan tot al even desolate soundscapes. Voor beiden een zeldzaam, intens  en uniek experiment en zonder af te spreken voelden ze elkaar wonderwel aan.

Op Canvas komt een aparte pagina over 'De Nada' met een heleboel extra informatie en een longread  met quotes, audio en video in magazine-formaat, waar men rustig kan doorbladeren.

Op 6 april 2016 brengen Daan en Peter in het Concertgebouw van Brugge live het resultaat, waarbij de beelden de muzikale beleving versterken.

'De Nada', vanaf zondag 4 oktober om 21.30 uur op Canvas.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
Canvastv

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Een meisje wordt verkracht, de dader is onvindbaar. Wanneer er 's nachts opnieuw een oproep binnenkomt van een aanranding wordt de dader herkend door de slachtoffers. Alle beschikbare eenheden gaan op jacht. Het wijkteam snelt te hulp naar een oude man die levenloos langs de kant van de weg ligt. Een jonge vrouw wordt door haar vader dood aangetroffen op haar appartement, de terreinondersteuner leidt zijn team bij het onderzoek naar een verdacht overlijden. In het wijkkantoor komt een vrouw aangifte doen van seksueel misbruik, ze werd als kind door twee mannen misbruikt en heeft het daar nog steeds zeer moeilijk mee.

'Politie 24/7', om 21.10 uur op En.

Dossiers