Dit zijn de vijf boeren van 'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond'

dinsdag 20 maart 2018

Cupido zal zijn pijlen dit najaar bij VTM wel heel ver moeten schieten wanneer vijf Vlaamse boeren in het buitenland, op zoek gaan naar een vrouw van hier in 'Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond'.

Stuk voor stukzijn het avonturiers die België achter zich lieten en leven en werken op zeer verschillende, vaak wondermooie en tot de verbeelding sprekende locaties in alle uithoeken van de wereld. Maar ondanks hun passie voor de stiel in het buitenland, ligt hun hart toch nog voor een stuk in Vlaanderen. Eigenlijk ontbreekt hen maar één ding: een leuke Vlaamse vrouw om hun geluk mee te delen…


Op zondag 25 maart en zondag 2 april, maakt Vlaanderen kennis met vijf boeren in een dubbele startaflevering van 'Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond'. Meteen na de uitzendingen kunnen vrouwen die al gecharmeerd zijn en hun hart misschien al iets sneller voelen slaan, een originele brief schrijven naar ‘hun’ boer. Op de boeren in levende lijve is het dus nog heel even wachten, maar we stellen hen graag al kort voor:

Bjorn: 28 jaar – Honingwijnboer in Canada
'Ik ben wellicht meer macho dan de gemiddelde Vlaamse man, maar als ik een vrouw graag heb, zal ze ’t geweten hebben.'

Toen hij zeven was, emigreerde Bjorn met zijn ouders, broer en zusje vanuit Grobbendonk naar Canada. Zijn idealistische vader en moeder slaagden erin hun droom waar te maken om volledig zelfvoorzienend te leven en stampten er het allereerste commerciële honingwijnbedrijf uit de grond. Omdat de Canadese bodem niet geschikt is voor het telen van druiven, brouwen ze wijn op basis van honing, bessen en bloemen. Bjorn is ondertussen chief winemaker. Hij voelt zich na 20 jaar helemaal thuis in Canada maar toch wil hij het liefst een Vlaamse vrouw om samen een toekomst mee op te bouwen. Liefst een nuchtere dame die even zot is als hij op natuur en avontuur, graag veel tijd buiten doorbrengt en geniet van de basic things in life.

Jan: 29 jaar – Cowboy in Australië
'Ik wilde als klein kereltje cowboy of boer worden. In Australië kan ik het allebei tegelijk zijn.'

Jans motto is 'Do more of what makes you happy'. Acht jaar geleden trok hij dan ook als backpacker naar Australië en werd er compleet verliefd op het gigantische land met zijn prachtige natuur, laid-back atmosfeer en hartelijke bevolking. Zijn grote jongensdroom om boer te worden, krijgt er ondertussen meer en meer vorm want hij werkt nu als cowboy voor andere landbouwers. Jan heeft alle stappen ondernomen om een permanente verblijfsvergunning te krijgen en er een eigen boerderij uit de grond te kunnen stampen. Hij zou het prachtig vinden om dit samen met een pittig meisje van hier te doen. Zijn ideale vrouw is ondernemend, houdt van honden en is zeer sociaal. Iemand die van het buitenleven en goede gesprekken geniet, en een plantrekker is.

Jeroen: 27 jaar – Melkveeboer in Duitsland
'Mijn ouders hebben geleefd om te werken. Ik wil het anders. Ik wil werken om te leven. Wat niet wil zeggen dat je geen passie voor je koeien kan voelen.'

De ouders van Jeroen beslisten bijna twintig jaar geleden om hun melkveebedrijf in Eeklo in te ruilen voor een indrukwekkend grote boerderij met 1200 koeien in Duitsland. Het werd een professioneel succesverhaal waarin de kinderen ondertussen een grote rol spelen. Zus Eline houdt zich vooral bezig met de melkkoeien terwijl Jeroen helemaal opgaat in het bewerken van de akkers en het onderhouden van de landbouwmachines. Hij doet zijn job vol passie maar na de scheiding van zijn immer werkende ouders heeft hij ingezien dat het leven meer moet zijn dan werken alleen. Hij droomt van een levenslustige Vlaamse vrouw die samen met hem alles uit het leven wil halen. Een verzorgde dame die begrip kan opbrengen voor zijn werk, maar hem er ook van weerhoudt om zich te pletter te werken. Voor Jeroen hoeft het allemaal geen rock ’n roll te zijn. Hij droomt van een huisje-boompje-beestje-kindje verhaal. De grond voor hun liefdesnestje ligt al klaar om bebouwd te worden.

Manu: 53 jaar – Olijfboer in Zuid-Afrika
'Ik heb het beste van twee werelden: een boeiend leven in het bruisende Kaapstad en rust en
natuurpracht op mijn olijfplantage. Ik mis alleen een dame om al dit geluk mee te delen.'

Manu verhuisde 33 jaar geleden met zijn vader naar Zuid-Afrika, had er jarenlang een carrière als profvoetballer en zette er een eigen succesvol bouwbedrijf op poten. Aan de kust van Kaapstad bouwde hij een prachtige villa voor zichzelf en zijn vrouw Jennifer. Toen zijn echtgenote vier jaar geleden overleed, voelde Manu de drang om de stress en drukte van de grootstad te ontvluchten. Hij kocht heel impulsief een grote olijfboomgaard en wist meteen dat dit zijn nieuwe passie zou worden. Het duurde enkele jaren voor Manu het verlies van zijn vrouw een plaats kon geven maar nu wil hij heel graag samen met een nieuwe partner verder van het leven genieten. Manu is een fervente levensgenieter die het fijn vindt om voor een vrouw te zorgen. Hij heeft alles wat hij wil, maar iemand om met hem te genieten van de schoonheid van het leven, ontbreekt nog. Hij hoopt een goedlachse, vrolijke vrouw te ontmoeten die veel plezier heeft in het leven, iemand om samen mee te klinken op het einde van de dag.

Jitse: 22 jaar – Zorgboer in Noorwegen
'Ik ben nog jong, maar ik ben niet geïnteresseerd in flirts en kortstondige relaties. Ik wil nu de vrouw van mijn leven ontmoeten, om samen herinneringen mee op te bouwen. Zodat we over 60 jaar kunnen terugdenken aan die ene mooie brief die ze me schreef.'

Jitse woont al iets meer dan de helft van zijn leven op het meest zuidelijke punt van Noorwegen. Hij kiest er heel bewust voor om niet opgeslorpt te worden door de rush van de Westerse samenleving en is volop bezig met de opstart van een therapeutische zorgboerderij. Daar wil hij mensen met een burn-out en andere stress symptomen op adem laten komen op het ritme van de Noorse natuur met zijn dik besneeuwde winters en eindeloze zomerdagen. Hij droomt van een Vlaams meisje dat net zoals hij luxe en sociale media aan de kant schuift voor de essentie van het leven. Hij heeft veel en brede interesses, en hoopt iemand te vinden die dat ook heeft. Een ‘stadsmeisje’ zoekt Jitse niet, wel iemand die van rust en ruimte houdt.

Voor meer informatie over inschrijven na aflevering 1 kijk je op vtm.be.


DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VTM GOLD

Lucas en Vic bezoeken wetsdokter Roos Missiaen en haar vriendin Anneke in de Ardennen om er te genieten van enkele dagen verdiende rust. Dit plan wordt brutaal verstoord door Nick, de vermoedelijke moordenaar van Hubert Rogiers en zijn dochter Delphine. Hij is kunnen ontsnappen en is naar de Ardennen getrokken. Meer zelfs, hij houdt Vic gegijzeld. In een telefoontje laat hij Lucas weten dat Vic pas wordt vrijgelaten als Frieda Rogiers haar beschuldiging intrekt. Hij houdt ook hardnekkig vol dat hij niets met de dubbele moord te maken heeft. Maar wie heeft het dan wel gedaan?

'Rupel', om 19.50 (3 afleveringen) op VTM GOLD.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:40
  Sporza: Ronde van Frankrijk
  18:00
  Het journaal (vooravond)
 • 16:00
  Rock Werchter live 2022
  00:05
  Canvaslus
 • 16:10
  Ninja Express
  16:20
  Sisters
 • 16:15
  Beat Da Bompaz
  17:25
  Lego Masters USA
 • 15:45
  B&B zoekt lief
  16:20
  De Meilandjes zonder Centen
 • 14:55
  Date With Love
  16:45
  Emergence
 • 15:45
  The World's Deadliest Weather
 • 16:10
  Lang leve koning Julien
  16:35
  De Avonturen van De Gelaarsde Kat
 • 16:15
  SOS Piet
  18:45
  Super 50
 • 16:15
  Personal trainers
  17:25
  Da's Dikke Liefde
 • 15:50
  Geen uitzending
  16:20
  Love Island
 • 15:55
  Cops
  19:55
  The Pelican Brief
 • 16:05
  Property Brothers
  17:00
  Diana at Sixty
 • 16:00
  De smaaktoerist
  16:35
  Ottolenghi's Mediterranean Feast
 • 15:40
  Fleet TV
  16:30
  Herhalingslus
 • 14:00
  al-1-maar-hits
  17:00
  Dit Zijn De Hits Van Zomer 2022
 • 16:13
  Je zwembad verwarmen
  16:20
  Tooldokter
 • 16:00
  Het Gesprek - Hilde Crevits
  16:30
  De Koepelzaal
 • 15:00
  WK Hockey
  17:00
  Mauve.
 • 15:45
  Death in Paradise
  16:50
  Agatha Christie's Marple
 • 15:25
  Millionaire Matchmaker
  17:10
  CSI: NY
 • 14:10
  NOS Tour de France
  17:57
  Socutera
 • 15:24
  Op zoek naar de Israëlische keuken
  16:25
  Nieuwe Meesters
 • 15:33
  Koningin van Niendorf
  16:35
  Willem Wever