Dit najaar historische fictiereeks op Ketnet

woensdag 3 juni 2015

Het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) kende vandaag productiesteun toe aan de historische fictiereeks 'De zoon van Artan' die dit najaar op Ketnet te zien zal zijn.

Fran De Vriese, adjunct-netmanager van Ketnet: 'Yes! We zijn heel blij dat deze fictiereeks dit najaar op Ketnet te zien zal zijn! Het belooft een echt pareltje te worden met een topcast en spectaculaire scènes. 'De Zoon van Artan' wordt een queeste met echte paarden en zwaardgevechten. We zijn er dan ook zeker van dat het tot de verbeelding van heel veel kinderen en zelfs volwassenen zal spreken.'


'De zoon van Artan' is een onversneden avonturenverhaal voor jongeren van 9 tot 99 jaar dat zich afspeelt in de Middeleeuwen. Een ridderreeks pur sang. De jonge schildknaap Wolf wil de draak doden die hem zijn vader Artan heeft ontnomen. Alhoewel 'De zoon van Artan' zich in een ver verleden afspeelt, bevat de serie heel wat elementen die voor kinderen van nu erg herkenbaar zijn. Tussen wapengekletter, drakengebrul en hoefgetrappel komen thema's als vriendschap, angsten overwinnen, zelfopoffering, het verwerken van verlies, omgaan met veranderende gezinssituaties, de keuze tussen goed en kwaad…uitgebreid aan bod. Ze maken dat 'De zoon van Artan' niet alleen een spannend verhaal vol actie is, maar ook een vertelling die emotioneel beklijft en de kijker doet meeleven met de personages. Daarenboven is het ook een verhaal vol hoop en positieve emoties, waarbij vriendschap en moed heel nadrukkelijk aanwezig zijn.

Deze reeks wordt een cinematografisch pareltje met  een cast om van achterover te vallen. Het verhaal is geschreven is door Klaus Verscheure, scenario is de hand van Wout Thielemans. 'De zoon van Artan' is een coproductie is tussen Cine3 als hoofdproducent met als co-producenten Danse La Pluie en Bijker film en zal dit najaar te zien zijn op Ketnet.

Woensdagavond zendt jeugdjournaal 'Karrewiet' een reportage uit over de bootcamp die acht jonge acteurs tijdens de Paasvakantie gevolgd hebben. Ze leerden daar o.a. paardrijden, boogschieten en zwaardvechten.

'Karrewiet', woensdag rond 18.00 uur op Ketnet.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van Australi. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers