De Vijver krijgt groen licht voor overname VT4 en VIJFtv

woensdag 7 september 2011

De Raad voor de Mededinging heeft woensdag de overname van de televisiezenders VT4 en VIJFtv (SBS Belgium) goedgekeurd. De auditeur had die overname eerder nog op de helling gezet door te stellen dat Woestijnvis alle banden met de VRT moest doorknippen. De Raad heeft dat advies nu niet gevolgd. Volgens de concurrentieautoriteiten zal de overname geen marktverstorend effect hebben.

Holding De Vijver heet ondertussen De Vijver Media en is een joint-venture tussen uitgeversbedrijven Corelio en Sanoma én de groep rond Woestijnvis-oprichters Wouter Vandenhaute en Erik Watté. Eerder had de auditeur van de Raad voor de Mededinging bezwaren geuit tegen de overname omdat productiehuis Woestijnvis, onderdeel van De Vijver Media, nog programma's wil maken voor de VRT. Hij stelde dat de mogelijkheid bestond dat VT4 en VIJFtv hierdoor inzage zouden krijgen in de programmaschema's van de VRT en dus concurrentievoordeel zou genieten.

De Raad stelt nu dat ze nader onderzoek hebben verricht en dat een samenwerking tussen Woestijnvis en VRT geen probleem vormt. De overname van VT4 en VIJFtv door De Vijver Media wordt dus zonder voorwaarden goedgekeurd.

Bron: HLN. be - standaard.beLees ook:
Overname VT4 en VIJFtv door De Vijver ligt onder vuur

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Aan de hand van persoonlijk beeldmateriaal wordt het bewogen leven van Matangi/Maya/M.I.A. geschetst - een opmerkelijke transformatie van vluchteling tot popster. Matangi is de dochter van de oprichter van het gewapende Tamil-verzet in Sri Lanka. Ze vluchtte met haar gezin mee naar Groot-Brittannië, waar ze Maya werd, een vroegrijpe en creatieve Londense tiener. De wereld leerde haar kennen als M.I.A., de popster die met de zelfzekerheid van een multicultureel jongere een catchy mix brengt van Tamilpolitiek, kunstchoolpunk en hiphop-beats.

'Matangi/Maya/M.I.A', om 23.45 uur op Canvas.

Dossiers