De Vijver krijgt groen licht voor overname VT4 en VIJFtv

woensdag 7 september 2011

De Raad voor de Mededinging heeft woensdag de overname van de televisiezenders VT4 en VIJFtv (SBS Belgium) goedgekeurd. De auditeur had die overname eerder nog op de helling gezet door te stellen dat Woestijnvis alle banden met de VRT moest doorknippen. De Raad heeft dat advies nu niet gevolgd. Volgens de concurrentieautoriteiten zal de overname geen marktverstorend effect hebben.

Holding De Vijver heet ondertussen De Vijver Media en is een joint-venture tussen uitgeversbedrijven Corelio en Sanoma én de groep rond Woestijnvis-oprichters Wouter Vandenhaute en Erik Watté. Eerder had de auditeur van de Raad voor de Mededinging bezwaren geuit tegen de overname omdat productiehuis Woestijnvis, onderdeel van De Vijver Media, nog programma's wil maken voor de VRT. Hij stelde dat de mogelijkheid bestond dat VT4 en VIJFtv hierdoor inzage zouden krijgen in de programmaschema's van de VRT en dus concurrentievoordeel zou genieten.

De Raad stelt nu dat ze nader onderzoek hebben verricht en dat een samenwerking tussen Woestijnvis en VRT geen probleem vormt. De overname van VT4 en VIJFtv door De Vijver Media wordt dus zonder voorwaarden goedgekeurd.

Bron: HLN. be - standaard.beLees ook:
Overname VT4 en VIJFtv door De Vijver ligt onder vuur

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Lance' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

'Lance' vertelt het verhaal over de opkomst van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong, zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeer succesvolle carrière, zijn zeven opeenvolgende Tour de France-zeges én zijn val nadat hij opbiechtte dat hij betrokken was bij een van de grootste dopingschandalen aller tijden. Het deed de wielersport op zijn grondvesten daveren. Waar liep het fout? En hoe kon dit schandaal zo lang onder de radar blijven? Armstrong deelt zijn waarheid met het grote publiek. Ook heel wat mensen uit de wielerwereld komen aan bod.

'Lance', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers