'De Mol' van 2016 is ontmaskerd!

maandag 21 maart 2016

In een spannende eindstrijd werd maandag op VIER duidelijk wie nu eigenlijk 'De Mol' was. Heel Vlaanderen gokte en iedereen had zo wel zijn eigen mening over de saboteur van het populaire spel.

'De Mol is eindelijk gekend en Cathy heeft hem ontmaskerd. 'De Mol' was de 27-jarige brandmanager Gilles uit Brussel. Hij is een groot filmliefhebber en reist graag. Hij is bang voor haaien en paard- en motorrijden zijn ook niet bepaald zijn lievelingsbezigheden. Hij omschrijft zichzelf als een avonturier en een leidersfiguur.


Gilles heeft deelgenomen aan 'De Mol' omdat hij iemand is die er altijd voor honderd procent voor gaat. Hij is echt lid van de Yolo-generatie en alles wat met spanning te maken heeft vindt hij superleuk. 'De Mol' is voor hem gewoon een levend geworden Agatha Christie-boek.

'In 'De Mol' ben ik werkelijk 'de mol' geweest', zegt Gilles en ik ben blij en trots dat ik die rol gespeeld heb, ik zou het opnieuw doen. Je beleeft de proeven op een andere manier dan de andere kandidaten, uiteraard mag ik niet zeggen wat ik in de war gestuurd heb, maar ik had wel een tactiek om mezelf niet verdacht te maken. Wat ik wel kan zeggen is dat niemand van de afvallers in mij de mol zagen. Bepaalde opdrachten waren echt spannend om te saboteren en daarvoor heb ik mezelf soms verloochend, want ik ben een vrij eerlijke gast. Ik was onmiddellijk bereid de mol te spelen, want dan wist ik zeker dat ik tot op het einde van het programma erbij zou zijn. Je moet natuurlijk in de eerste plaats proberen niet verdacht te worden, de andere kandidaten mogen je echt niet verdenken. Uiteraard heb ik stress gehad, ook op tv komen, wat ik niet gewoon ben, speelt daar een rol in. Waar ik wel blij om ben is dat ik de pot goed heb kunnen verminderen.'

Cathy ontmaskerde Gilles
Cathy heeft 'De Mol' gewonnen. Zij ontmaskerde Gilles als 'De Mol'. Cathy is afkomstig uit Denderbelle, maar woont in Griekenland. Zij is getrouwd met een Griek, heeft twee kinderen en twee stiefkinderen en brengt haar vakanties door in België. Zij studeerde economische wetenschappen, politieke wetenschappen en Europees recht, maar voor het ogenblik is haar beroep mama.

Cathy's hobby is sport, zij houdt van reizen, van sushi, haar sterke punt is talenkennis en haar zwakke punt is tekenen. Zij is bang om te verliezen en zij identificeert zich met een kat.
Zij heeft deelgenomen aan 'De Mol' omdat zij de vroegere uitzendingen met veel belangstelling gevolgd heeft en ze had toen spijt had dat ze er niet bij was.

'Ik kan iedereen aanraden om in te schrijven en mee te doen aan 'De Mol'', zegt Cathy, 'ik zou direct weer willen deelnemen en het spel uiteraard op dezelfde manier spelen, vermits gebleken is dat dit de juiste manier van aanpakken is. Vanaf dag vier, tijdens het spel met de bananen, wist ik wie de mol was. Ik heb het spel tactisch gespeeld, maar ik ontdekte vlug dat mijn medekandidaten het hard speelden, dus heb ik me wel moeten aanpassen. Ik heb aan 'De Mol' goede herinneringen en heb vrienden voor het leven gemaakt. Wat ik met het gewonnen geld ga doen? Wel ik heb lang gestudeerd, ik heb al wel een beetje gereisd. Ik ga nu terug naar Griekenland en met mijn kinderen op reis, zij mogen er ook van genieten.'

En dan nog... Hanne
In de finale geklopt worden en tweede eindigen is uiteraard voor niemand aangenaam. Als je zo lang in de running geweest bent is het  spijtig dat je met de finish in zicht de duimen moet leggen voor je medespeelster.

Hanne is afkomstig uit Heule en is 25 jaar. Zij is organisatrice van kinderfeestjes en is een work- en webshopper en is leidster geweest in een jeugdbeweging. Van hoogtes is ze wel bang. Haar favoriete acteur is Johnny Depp en haar lievelingseten spaghetti.

Zij zegt van zichzelf dat ze een bezige bij is en heel creatief en een enthousiast iemand. Zij kan anderen goed overtuigen en haar sterke punt is veel lef hebben en haar zwakke punt is te veel lef hebben.

Aan 'De Mol' heeft ze deelgenomen omdat ze veel zin voor avontuur heeft en niets liever doet dan spelletjes spelen. Tijdens de vorige reeksen was ze nog zeer jong maar ze heeft 'De Mol' toen toch met veel interesse gevolgd. 'De spelletjes uit de reeks hebben mij zelf geïnspireerd voor de Chiro. Ik dacht redelijk vlug dat Gilles de mol was, Cathy en ik zaten blijkbaar op dezelfde golflengte. Sommige speelden het wel hard, de hardste speler was volgens mij  Thibaud, die absoluut niet veel prijs gaf', zegt ze.

''De Mol' zal zeker op een positieve manier op mijn ziel gekrast blijven. Ik heb niet gewonnen maar er wel een bagage vol leuke herinneringen aan overgehouden en vrienden voor het leven gemaakt. Ik ga proberen om mee te doen aan de selectie van de volgende mol, als het uiteraard kan natuurlijk.'


DOSSIER: 'De Mol' op VIER

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

De hulpdiensten rukken uit voor een brandoefening in een wolkenkrabber. Eddie besluit om professionele hulp te zoeken voor Christopher, die last heeft van nachtmerries over de tsunami. Buck heeft verrassend nieuws voor Bobby. Maddie probeert een vrouw te helpen die vermoedelijk wordt misbruikt door haar man.

'9-1-1', om 22.25 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 10:15
  Sporza: European Championships
  13:00
  Het journaal (middag)
 • 10:00
  Ketnet Junior
  18:00
  Sporza: European Championships
 • 11:25
  Helden
  11:50
  Ninja Express
 • 09:55
  Geen Uitzending
  12:00
  Groeten uit
 • 10:00
  Geen uitzending
  13:35
  Hotel Inpector
 • 00:45
  Onderbreking
  12:00
  Sangre de mi Tierra
 • 02:10
  Geen Uitzending
  11:50
  Isle of Dogs
 • 11:10
  VLOGLAB #Stories
  11:40
  Kattenoog
 • 11:00
  Joe
  15:10
  Geen uitzending
 • 11:20
  Tooldokter
  11:35
  Zelf gedaan, goed gedaan
 • 10:25
  Love Island
  11:30
  Geen uitzending
 • 06:00
  NRJ Night
  11:40
  WWE: Raw
 • 11:05
  Dr. Phil
  12:35
  Property Brothers
 • 11:00
  KLAAR IN 20 minuten
  12:20
  BBQ vanavond?!
 • 11:00
  Trends Summer Talk
  11:35
  Business Branding Art Center Horus
 • 10:00
  Herbert Zomert
  12:00
  De Vlaamse Top 10
 • 11:15
  De ambachter
  11:31
  Aan de wand
 • 11:00
  Onderwijs - Studio Commissie
  17:00
  Welzijn - Studio-Commissie
 • 10:50
  Kantine
  11:45
  Mauve.
 • 11:00
  Midsomer murders
  11:55
  Drama Series Duels
 • 11:15
  American Pickers
  13:35
  Millionaire Matchmaker
 • 10:15
  NOS Europese Kampioenschappen
  18:00
  NOS Journaal
 • 11:05
  Nederland Zingt Dichtbij
  11:56
  EO Metterdaad
 • 11:19
  Zappdoc: Wat zou jij doen?
  11:34
  Freeks Jungle School