De gasten van 'Alleen Elvis Blijft Bestaan' zijn bekend

maandag 30 september 2019
Foto: Canvas - © VRT 2018

'Alleen Elvis Blijft Bestaan' is en blijft een vaste waarde op Canvas. Dit najaar maakt Thomas Vanderveken al voor de negende keer tijd voor een reeks boeiende gesprekken met acht interessante mensen.

Allemaal brengen ze hun meest prikkelende, inspirerende en ontroerende beeldfragmenten mee.


Anderhalf uur lang vertellen ze over wat hen fascineert en motiveert,  waar hun inzichten vandaan komen en wat de leidraad in hun leven is. Thomas is de charmante en betrokken gastheer die zijn gasten waardeert en respecteert, maar de moeilijke vragen niet negeert.

Acht eigenzinnige stemmen. Ze maken muziek, acteren, verdiepen zich in wiskunde, klimaat of een waardig levenseinde. Ze geven mee vorm aan het maatschappelijk debat. Ze praten en schrijven over wat echt en fake is, over leven en  dood en kijken kritisch naar de actualiteit.  Hun parcours is boeiend en afwisselend.

Acht zaterdagavonden lang lopen we een stukje van hun weg mee.  Vanaf zaterdag 26 oktober omstreeks 22.00 uur, telkens na de fictiereeks op Canvas, en op VRT NU.

Daan (26 oktober) opent deze negende reeks: een muzikant, maar ook zoveel meer dan dat. Dat blijkt andermaal uit de prachtige fragmenten die hij meebrengt.

Arabist en columnist Chams Eddine Zaougui (2.11) is een vooraanstaande stem in het maatschappelijke debat en probeert via de geschiedenis een beter zicht te krijgen op de actualiteit.

Professor Wim Distelmans (9 november) is een oncoloog en een activist. Wat motiveert hem om zo hard te blijven vechten voor een waardig levenseinde?

Wiskunde komt niet vaak aan bod in 'Alleen Elvis Blijft Bestaan', maar wanneer wiskundige Ann Dooms (16 november) gepassioneerd over de praktische toepassingen van haar vak praat, gaan er veel deuren open.

Met Mazzel Tov heeft schrijfster Margot Vanderstraeten (23 november) een bestseller beet, maar verhalen vertellen doet ze natuurlijk al veel langer. Ook zij gunt ons een blik in haar hoofd.

Wetenschapster Valerie Trouet (30 november) bestudeert het klimaat aan de hand van de jaarringen van bomen. Weinig mensen praten zo vurig als zij over hun inspiratiebronnen en ideeën.

Geen eindejaarsconference van Michael Van Peel meer dit jaar, maar op 7 december zet Thomas de spot op wat hem boeit en raakt.

De reeks wordt afgesloten in stijl met Maaike Cafmeyer (14 december).  Zij geeft voor het eerst een kijk op de beelden die haar leven hebben bepaald en wie het mee vorm gaf.

'Alleen Elvis Blijft Bestaan', vanaf zaterdag 26 oktober omstreeks 22.00 uur op Canvas en VRT NU.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers