'David' : de oerkracht van de liefde

vrijdag 18 september 2009

Twee jaar geleden introduceerde vtm met de telenovelle een nieuw fictiegenre in Vlaanderen. Het hedendaags sprookje van 'Sara' en het romantisch liefdesverhaal van 'Louislouise' hielden onze kijkers telkens tweehonderd afleveringen lang in de ban. En vanaf vrijdag 18 september is er een vervolg: 'David'.

I


n tegenstelling tot de vorige telenovelles is David geen adaptie, maar integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De productie van dit romantisch liefdesavontuur is in handen van Eyeworks Film & TV Drama.

Het verhaal gaat van start met een tragisch ongeval. Tijdens een exotische bootvakantie slaat de twaalfjarige David overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat de jongen verdronken is. Alleen is dat niet zo. David, die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een van de vele onbewoonde eilanden van de Caraïben. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie, de dochter van de eigenaar van een farmaceutisch bedrijf. Zij besluit de jongeman, die al die jaren alleen op het eiland heeft gewoond en een echte natuurmens is geworden, mee te nemen naar Koksijde.

David komt hierdoor terecht in een voor hem onbekende wereld, waar regels gelden die hij niet kan begrijpen. De clash tussen natuur en cultuur. Een wereld vol intriges en een bikkelharde strijd om status. Een wereld waarin hij zal moeten kiezen speelbal of speler te worden. Maar ook een wereld waarin hij het belangrijkste leert wat er te leren valt: lief te hebben en liefde te ontvangen. 

De extra lange debuutaflevering van David wordt uitgezonden op vrijdag 18 september 2009 om 20.40, met een herhaling op zondag 20 september 2009 om 21.25. Het vervolg wordt geprogrammeerd vanaf 21 september 2009, elke werkdag om 18u25 met een herhaling de volgende dag om 12.10. Op zondag worden de afleveringen samengebundeld uitgezonden in De Week van David.

De kijkers die een voorsprong willen opbouwen of een aflevering van David willen terugzien, worden op hun wenken bediend door iWatch en iWatch.be.


Lees ook:
Het verhaal van 'David'
Bekijk'David' nu al in preview

DOSSIER: David, de nieuwe telenovelle van vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers