'Dancing On Ice': de professionele jury

vrijdag 25 augustus 2006

De gloednieuwe dansshow 'Dancing On Ice' kan natuurlijk niet van start gaan zonder een professionele jury. Uiteindelijk beslist de kijker, maar wel pas na het oordeel van deze 5 juryleden. TV-Visie maakt al even nader kennis...


ONG>JOAN HAANAPPEL
De Nederlandse kunstschaatslegende Joan Haanappel is voorzitter van de "Dancing On Ice"- jury. Op haar palmares staan vier nationale titels en drie bronzen medailles op Europese kampioenschappen. Zes keer vertegenwoordigde ze Nederland tijdens wereldkampioenschappen en in 1956 en 1960 nam ze deel aan de Olympische Winterspelen. Joan Haanappel heeft ook een mooie televisiecarrière uitgebouwd als presentatrice van sportprogramma's en als commentator van kunstschaatswedstrijden.

SJOUKJE DIJKSTRA
Sjoukje Dijkstra schreef geschiedenis door driemaal wereldkampioene te worden in 1962, 1963 en 1964. Ze wist ook vijfmaal op rij het Europees kampioenschap op haar naam te schrijven. Sjoukje Dijkstra debuteerde als veertienjarige bij de Winterspelen van 1956, won zilver in 1960 en het goud vier jaar later.

KATRIEN PAUWELS
Katrien Pauwels heeft België op de kaart gezet in de wereld van het kunstschaatsen. Ze werd negen keer Belgisch kampioene, ze nam verschillende keren deel aan de wereldkampioenschappen, en ze vertegenwoordigde ons land op de Olympische Winterspelen in Sarajevo (1984) en Calgary (1988). Hoewel Katrien niet meer aan competitie doet, staat ze als trainster van jong talent nog dagelijks op het ijs.

JEROEN PRINS
Jeroen Prins is een gewaardeerd jurylid bij kunst schaat swedstrijden in binnen- en buitenland. Jeroen weet waarover hij spreekt, want in een vorig leven was hij zelf kunstschaatser en kreeg hij les van Joan Haanappel.

THIERRY SMITS
Thierry Smits heeft klassieke en moderne dans gestudeerd in Brussel en Parijs. Na een korte loopbaan als danser, begon hij met het maken van choreografieën. Met zijn eerste choreografie, La Grâce du Tombeur, verkreeg hij internationale erkenning binnen de wereld van de hedendaagse dans. Sindsdien is hij een onvermoeibaar choreograaf voor zijn eigen gezelschap en andere theatergezelschappen en groepen. In 1995 werd zijn werk bekroond met de prijs van de Belgische SACD en in 1998 ontving hij voor zijn creatie Corps(e) de Océ-prijs voor de Podiumkunsten van de Franstalige Gemeenschap.

DOSSIER: Dancing On Ice

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog één laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers