'Culture Club' met Sofie Lemaire en Bent Van Looy nieuw op Canvas

vrijdag 9 september 2016

'Culture Club' is een live talkshow waarin Sofie Lemaire en Bent Van Looy, twee echte grote cultuurconsumenten, elke vrijdag met een open, nieuwsgierige en gretige blik kijken naar cultuur en de culturele actualiteit.

Er is een rijk aanbod aan cultuur dat in 'Culture Club' in de meest brede betekenis van het woord wordt gebracht. Dat gaat van literatuur tot mode, van Beyoncé tot Mozart, van Steven Spielberg tot Luc Tuymans, van slampoetry tot gastronomie, van Toon Hermans tot Le Corbusier... Het kan allemaal aan bod komen in de 'Culture Club'.


Elke week ontvangen Sofie en Bent gasten uit binnen- en buitenland, bekend of niet. De gasten blijven niet steeds braaf op hun stoel zitten, maar kunnen ook iets speciaals doen. Ook een aantal vastere gezichten zullen geregeld hun licht laten schijnen op een of ander onderwerp. Tevens zijn er optredens en performances.

Zowel Sofie als Bent beginnen heel enthousiast aan 'Culture Club'. 'Ik kijk er enorm naar uit', zegt Sofie Lemaire, 'vooral de breedheid van de onderwerpen spreekt mij aan. Zelfs komen er nieuwe bands spelen in onze club.'

'Voor mij is het een spannend en opwindend avontuur', zegt Bent Van Looy, 'om het iedere week te hebben over cultuur, live vanuit onze eigen studio, gelegen in hartje Antwerpen. En die plaats is heel belangrijk. Het is zeker een nieuwe stap voor mij.'

Het is ook de bedoeling dat 'Culture Club' het publiek en de kijker aanzet om zelf met cultuur bezig te zijn. 'Culture Club' heeft ook een stevig digitaal luik, met onder meer een audiovisueel magazine, waarin op de gebrachte onderwerpen dieper wordt ingegaan of dat de onderwerpen op een andere manier belicht worden.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers