Croky Cup volgend seizoen op VRT, RTL-TVI en VTM

dinsdag 5 juni 2018

De tv-rechten van de 'Beker Van Belgi' zijn voor de volgende drie seizoenen toegekend aan de VRT en RTL-TVI. Nieuw is dat ook VTM een deel van de uitzendrechten binnenhaalt. Dat heeft de Algemene Vergadering van de Pro League bekend gemaakt.

VRT en RTL-TVI hebben elk het belangrijkste lot binnen gehaald. Zij mogen zes matchen naar keuze uitzenden, waarvan minstens de finale en maximaal twee kwartfinales. Aan Vlaamse kant haalde VTM de rechten binnen voor minimaal 6 matchen. Al moeten ze wel de eerste keuze aan de VRT laten.

De VRT heeft ook de loten binnengehaald met de online-videoclips en de samenvattingen. Aan Waalse kant zijn de samenvattingen ook toegekend aan RTL-TVI. De videoclips en de 6 extra matchen zijn daar nog niet uitgedeeld.

De Pro League reageert tevreden. 'De opbrengsten van de tv-rechten van de Croky Cup zijn toegenomen met 51 procent. Dat is een fantastisch resultaat', aldus Pierre François, CEO van de Pro League, die ontzettend blij is met de visibiliteit aan Vlaamse zijde. 'Vorig jaar was het iets minder, maar nu zullen er minstens 12 wedstrijden live uitgezonden worden'.


Bron: HLN-Sporza

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op En.

Dossiers