Croky Cup volgend seizoen op VRT, RTL-TVI en VTM

dinsdag 5 juni 2018

De tv-rechten van de 'Beker Van België' zijn voor de volgende drie seizoenen toegekend aan de VRT en RTL-TVI. Nieuw is dat ook VTM een deel van de uitzendrechten binnenhaalt. Dat heeft de Algemene Vergadering van de Pro League bekend gemaakt.

VRT en RTL-TVI hebben elk het belangrijkste lot binnen gehaald. Zij mogen zes matchen naar keuze uitzenden, waarvan minstens de finale en maximaal twee kwartfinales. Aan Vlaamse kant haalde VTM de rechten binnen voor minimaal 6 matchen. Al moeten ze wel de eerste keuze aan de VRT laten.

De VRT heeft ook de loten binnengehaald met de online-videoclips en de samenvattingen. Aan Waalse kant zijn de samenvattingen ook toegekend aan RTL-TVI. De videoclips en de 6 extra matchen zijn daar nog niet uitgedeeld.

De Pro League reageert tevreden. 'De opbrengsten van de tv-rechten van de Croky Cup zijn toegenomen met 51 procent. Dat is een fantastisch resultaat', aldus Pierre François, CEO van de Pro League, die ontzettend blij is met de visibiliteit aan Vlaamse zijde. 'Vorig jaar was het iets minder, maar nu zullen er minstens 12 wedstrijden live uitgezonden worden'.


Bron: HLN-Sporza

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers