Claudio uit 'Mijn Restaurant' riskeert juridische problemen na ontslag

woensdag 8 april 2009

De woede-aanval van chef-kok Claudio uit het vtm-programma 'Mijn Restaurant' kan een staartje krijgen. Dinsdagavond zag Vlaanderen opnieuw een minder fraai kantje van de Kortrijkse kok. Op een weinig respectvolle manier werd ober Benjamin bedankt voor bewezen diensten.

'Spa

st', 'eikel',... het zijn maar enkele van de scheldwoorden die chef-kok Claudio van restaurant Dell'Anno naar het hoofd van zijn ober slingerde. Vorige week al zag Vlaanderen dat het niet langer boterde tussen Claudio en Benjamin. Dinsdagavond kwam het opnieuw tot een aanvaring en werd Benjamin aan de deur gezet.

Benjamin moest onmiddellijk alles afgeven en zijn rugzak tonen. 'Om te zien of hij mijn kot niet leegschoept', aldus een woedende Claudio gisteren in 'Mijn Restaurant'. Ook maakte hij duidelijk dat Benjamin geen vakbonden erbij moest halen.

'Totaal onaanvaardbaar', zo reageeert professor arbeidsrecht Roger Blanpain in Het Nieuwsblad. 'Een ontslag moet met manieren gebeuren, niet met een scheldpartij. En niet waar andere mensen, laat staan televisiecamera's bij zijn. De reputatie van het personeelsid komt hiermee in het gedrang'.

Ook het nakijken van de rugzak kan niet door de beugel. Alleen wanneer dit vermeld staat in het contract en dan nog onder begeleiding van de syndicaal afgevaardigde. Bij het fouilleren van een werknemer worden allerlei zaken gesuggereerd. De kijkers, maar ook eventueel nieuwe werkgevers, kregen dinsdagavond de indruk dat Benjamin zou stelen.

'Ik heb al voor veel bazen gewerkt, maar van Claudio ben ik geschrokken. Ongelooflijk hoe hij onnodig agressie uitlokt', aldus ober Benjamin.

Professor Blanpain laat zelfs weten dat Benjamin, mits de juiste juridische stappen, aanspraak kan maken op een schadevergoeding.   Bron: Het Nieuwsblad

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Kortrijk en Sint-Truiden genomineerd in 'Mijn Restaurant!'
Nominatiekoorts en ontslagen in 'Mijn Restaurant'
Herbekijk 'Mijn Restaurant'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Een meisje wordt verkracht, de dader is onvindbaar. Wanneer er 's nachts opnieuw een oproep binnenkomt van een aanranding wordt de dader herkend door de slachtoffers. Alle beschikbare eenheden gaan op jacht. Het wijkteam snelt te hulp naar een oude man die levenloos langs de kant van de weg ligt. Een jonge vrouw wordt door haar vader dood aangetroffen op haar appartement, de terreinondersteuner leidt zijn team bij het onderzoek naar een verdacht overlijden. In het wijkkantoor komt een vrouw aangifte doen van seksueel misbruik, ze werd als kind door twee mannen misbruikt en heeft het daar nog steeds zeer moeilijk mee.

'Politie 24/7', om 21.10 uur op En.

Dossiers