Claudio en GaŽlle uit Kortrijk winnen finale 'Mijn Restaurant'

dinsdag 2 juni 2009

Vlaanderen heeft beslist! Claudio en GaŽlle van restaurant Dell'Anno hebben de finale van 'Mijn Restaurant!' gewonnen. Zij kregen dinsdagavond na een spannende finale de sleutel uit handen van Rani Deconinck. Vreugde in Kortrijk, maar ook hevige emoties in Sint-Truiden. Tom en Ann verloren nipt de finale en moeten de deuren van hun restaurant Bigarreaux definitief sluiten.

V


oor Claudio en GaŽlle betekent dit een nieuwe start in hun leven. Naast de volledige inboedel wint het koppel ook nog de huur van het pand. Vtm betaalt de huur tot het einde van het jaar.

De afgelopen maanden werden de koppels gecoached door verschillende experts. Dinsdag had Rani met hen een aantal gesprekken over de voorbije periode. Ze maakte ook duidelijk dat er niet gezocht werd naar de beste kok, maar wťl naar het beste restaurant. Het groepswerk dus...

Deelnemen aan 'Mijn Restaurant!' was voor de kandidaten een overwinning op zich. Vier maanden lang draaide alles om hun ultieme droom, het uitbaten van een eigen restaurant. De twee restaurants die het tot de finale schopten waren restaurant Dell'Anno in Kortrijk en restaurant Bigarreaux in Sint-Truiden. Finalisten Claudio,GaŽlle, Ann en Tom leerden de voorbije maanden heel wat bij.

Tom, bijvoorbeeld, maakte in het begin van de reeks onmiddellijk een goede indruk bij de jury. Zijn beste vriendin Ann kwam trager op gang. Maar dankzij haar sterke wilskracht gaf ze niet op. En samen met hun sterk team haalden ze het tot de finale.

Naast de duo's zelf leverde ook het personeel z'n bijdrage. Want ook al ben je een topchef, zonder het juiste personeel kun je geen restaurant runnen. Twee leden van Claudio's keukenbrigade gaven in volle finalestrijd nog hun ontslag. Sous-chef Nicolas en Molly waren er vandaag niet bij. Volgens Claudio lag de fout voornamelijk bij hemzelf. Maar zowel hij als GaŽlle vonden het heel erg jammer dat ze niet aanwezig waren op de finale. Ook in Sint-Truiden was een plaats in de finale niet mogelijk geweest zonder de inzet van hun personeel.

En toen werd de kostbare enveloppe aan Rani overhandigd. Zij wist toen al welk duo de avond zou winnen. Zowel in Kortrijk als in Sint-Truiden stonden de zenuwen gespannen. Rani vertrok samen met juryleden Christel Cabanier, Dirk De Prins en Peter Goossens met een helikopter naar de winnende stad. De toeloop van supporters in de beide steden was gigantisch. Zowel in Kortrijk als in Sint-Truiden waren de mensen massaal aanwezig om het restaurant van hun voorkeur te steunen.

De ontknoping
En dan was het uur van de waarheid aangebroken. De laatste dankwoorden werden uitgesproken. Ondertussen was Rani (ergens) geland om over te stappen in de limousine die haar naar de winnaars zou brengen. De spanning werd er goed ingehouden. Niemand wist in welke stad Rani zich bevond. Duizenden mensen wachtten op het verlossende nieuws. Zowel in Kortrijk als in Sint-Truiden hielden de twee identieke limo's halt voor het podium. Maar in welke limo zat Rani?

Samen met de presentatoren, journalisten Katleen Peeraer en Tim Verheyden, liepen de duo's naar de luxewagen die bij hen stond. Met een kloppend hart werden de deuren geopend... Kortrijk werd uiteindelijk de gelukkige winnaar van 'Mijn Restaurant!', editie 2009. Ann en Tom zagen hun droom op het allerlaatste moment voorbijgaan.

Zijn Claudio en GaŽlle de verdiende winnaars van 'Mijn Restaurant!'?
Stem NU in onze poll!   of  Reageer in het TV-Visie Forum

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Kijkcijfers: analyse dinsdag 2 juni 2009
Finale 'Mijn Restaurant!' bezorgt vtm beste avond sinds 1998
Herbeleef 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Mary Borsato en Betty de Groot schieten verliefde stellen te hulp die dromen van een onvergetelijk huwelijk, maar zich dat door beperkte financiŽle middelen niet kunnen veroorloven. Mary en Betty halen alles uit de kast om de perfecte budgetbruiloft te organiseren.

'Borsato's Budget Bruiloft', om 22.40 uur op VIJF.

Dossiers