Christian Van Thillo wil SBS Nederland binnenhalen

maandag 11 april 2011

De Nederlandse tak van mediabedrijf De Persgroep heeft definitief haar zinnen gezet op de Nederlandse SBS-zenders SBS 6, Net5 en Veronica. Wanneer het huidige bod succesvol blijkt gaat het bedrijf nieuwe aandeelhouders aanspreken. Er zijn nu al verregaande gesprekken met investeringsmaatschappij Cobelpa. Dit fonds blijkt zeer kapitaalkrachtig.

Dat nu de investeringsmaatschappij Cobelpa in beeld komt, betekent volgens insiders dat het De Persgroep menens is in de strijd om SBS. Wanneer topman Christian Van Thillo zijn slag thuishaalt, betekent dit dat hij ook in Nederland hetzelfde model als in Vlaanderen kan opzetten: een kruisbestuiving tussen print, radio en televisie.


In tegenstelling tot zijn andere overnames in Nederland moet Van Thillo de volle prijs betalen voor SBS. Eerdere overnames betroffen vooral bedrijven in moeilijkheden. SBS Nederland draait echter goed. De vraagprijs ligt rond het miljard euro. Vandaar het belang om financieel sterk genoeg te staan.

Het worden cruciale weken voor alle bieders op de SBS-zenders. Naast De Persgroep is ook John de Mol in de running voor de overname van de Nederlandse zenders. In Vlaanderen zijn het de RTL-groep en de combinatie Sanoma/Corelio en De Vijver (Woestijnvis), die de degens kruisen voor VT4 en VIJFtv.

Bron: standaard.be


Lees ook:
John de Mol bevestigt interesse Nederlandse en Vlaamse SBS-zenders

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers