Burgemeester over 'Mijn Restaurant'-rel: 'in snelheid gepakt door vtm'

dinsdag 27 januari 2009

Nog voor de tweede reeks van 'Mijn Restaurant' op scherm komt, zorgt het programma al voor een eerste relletje. In Kortrijk zorgen de verbouwingswerken aan de Oude Dekenij naast de Sint-Maartenskerk voor opschudding. Officieel wil niemand bevestigen dat het om n van de locaties voor 'Mijn Restaurant' gaat, maar het gaat wel om een verbouwing zonder vergunning voor een vtm-programma.

In e

en artikel op HLN.be bevestigt waarnemend burgemeester Lieven Lybeer de problemen met de bouwvergunning voor het pand: 'Er is nog geen vergunning, eigenlijk zijn we in snelheid gepakt door vtm. De verbouwingen werden eind vorige week opgestart, onze diensten kregen de vergunningsaanvraag pas gisteren binnen. Toen werd ook een openbaar onderzoek gestart.'

Het schepencollege van Kortrijk keurde in december een voorstel van vtm goed voor een nieuw programma in de Oude Dekenij. De goedkeuring hield in dat vtm het gebouw mocht aanpassen voor een tv-programma, op voorwaarde dat ze de toegankelijkheid van het gebouw zouden verbeteren.

De werken aan het beschermd gebouw zijn ondertussen al ver gevorderd. Volgens de waarnemend burgemeester is de kans nu groot dat de werken stilgelegd worden of dat er een herstelvordering komt. 

In Vilvoorde weigert men alle commentaar. 'Wij communiceren niet over welke reeks dan ook, waarover nog afspraken moeten worden gemaakt', aldus woordvoerder Marc Van Lombeek.

Bron: HLN

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

Kijk jij uit naar het nieuwe seizoen van 'Mijn Restaurant'?
Reageer in het TV-Visie Forum

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op En.

Dossiers