Burgemeester over 'Mijn Restaurant'-rel: 'in snelheid gepakt door vtm'

dinsdag 27 januari 2009

Nog voor de tweede reeks van 'Mijn Restaurant' op scherm komt, zorgt het programma al voor een eerste relletje. In Kortrijk zorgen de verbouwingswerken aan de Oude Dekenij naast de Sint-Maartenskerk voor opschudding. Officieel wil niemand bevestigen dat het om één van de locaties voor 'Mijn Restaurant' gaat, maar het gaat wel om een verbouwing zonder vergunning voor een vtm-programma.

In e

en artikel op HLN.be bevestigt waarnemend burgemeester Lieven Lybeer de problemen met de bouwvergunning voor het pand: 'Er is nog geen vergunning, eigenlijk zijn we in snelheid gepakt door vtm. De verbouwingen werden eind vorige week opgestart, onze diensten kregen de vergunningsaanvraag pas gisteren binnen. Toen werd ook een openbaar onderzoek gestart.'

Het schepencollege van Kortrijk keurde in december een voorstel van vtm goed voor een nieuw programma in de Oude Dekenij. De goedkeuring hield in dat vtm het gebouw mocht aanpassen voor een tv-programma, op voorwaarde dat ze de toegankelijkheid van het gebouw zouden verbeteren.

De werken aan het beschermd gebouw zijn ondertussen al ver gevorderd. Volgens de waarnemend burgemeester is de kans nu groot dat de werken stilgelegd worden of dat er een herstelvordering komt. 

In Vilvoorde weigert men alle commentaar. 'Wij communiceren niet over welke reeks dan ook, waarover nog afspraken moeten worden gemaakt', aldus woordvoerder Marc Van Lombeek.

Bron: HLN

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

Kijk jij uit naar het nieuwe seizoen van 'Mijn Restaurant'?
Reageer in het TV-Visie Forum

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Montana, 1913. Kolonel William Ludlow verlaat het leger omdat hij de wreedheden tegen de indianen niet langer kan aanzien. Hij vestigt zich in een afgelegen ranch waar hij zijn drie zonen alleen opvoedt, ver weg van het oorlogsgeweld. Alfred, de oudste, is plichtsbewust en gesloten. Samuel, de benjamin en lieveling van de familie, is een geboren idealist. Tristan, de middelste broer, is rebels en net als zijn vader gefascineerd door de indianen. Na zijn studies komt Samuel zijn verloofde Susannah voorstellen. De plotse aanwezigheid van een vrouw zorgt ervoor dat de vier mannen zich uitsloven om haar te leren paardrijden en omgaan met een geweer. Alfred wordt verliefd op Susannah, maar ze lijkt meer oog te hebben voor Tristan, waardoor de band tussen de broers op de helling komt...

'Legends Of The Fall', film uit 1994 met oa. Brad Pitt en Anthony Hopkins, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers