Bourgeois zet solidariteitsactie op voor Kasjmir

zondag 20 november 2005

Vlaams Mediaminister Geert Bourgeois is naar eigen zeggen volop bezig met de organisatie van een solidariteitsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Kasjmir. Zo hoopt hij dat Vlaanderen rond de kerstperiode even vrijgevig wordt als in het voorjaar voor de slachtoffers van de Tsunami.

In s

amenwerking met moslimsorganisaties, ngo's, gemeenten en de Vlaamse overheid moeten de media zorgen voor een grote solidariteitscampagne in Vlaanderen.

Bourgeois was eerder dit jaar al de initiatiefnemer voor de succesvolle benefietuitzending 'Tsunami 12-12' op Eén en VTM.
Bram Bartholomees Bron: VRT TT

DOSSIER: Hoop: benefiet voor Pakistan

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers